Home  |  Βουλή   |  Εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια στα διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό

Εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια στα διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, παρέστην ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή, σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό.

Για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό έχουμε εγγράψει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από τις 2 Μαΐου αυτεπάγγελτο θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου. Την ίδια ώρα, αναμένουμε τα ευρήματα της μελέτης και έρευνας που διεξάγει ο Γενικός Ελεγκτής.

Τονίσαμε το γεγονός ότι επιχειρήθηκε εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια χωρίς έγκαιρη αντιμετώπιση της. Κυκλοφόρησαν μέχρι και τεστ «μαϊμού».  Αισχροκέρδεια υπήρξε χωρίς έγκαιρη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας τόσο για τα αντισηπτικά, όσο και για μάσκες ατομικού εξοπλισμού. Υπήρξε σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, μαυραγοριτισμός.

Ακόμα, έγινε σε μεγάλο βαθμό εκμετάλλευση των διαγνωστικών εξετάσεων από μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.  Υποχρεώθηκαν εργαζόμενοι μικρών επιχειρήσεων να πληρώσουν τα τεστ, σε πολύ ψηλές τιμές, γεγονός τον οποίο αποτελεί μεγάλη αδικία.

Το ΑΚΕΛ, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για πλήρη διαφάνεια, δίκαιη και ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

28.05.2020

PREV

Κύριε Υπουργέ αποτύχατε!

NEXT

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας