Home  |  Ενημέρωση   |  Εκδηλώσεις   |  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014,
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ “ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ”, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ , ΩΡΑ 8.00μ.μ.

  • ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
  • ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ: “ΚΥΠΡΟΣ 74” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ “ΤΟ ΡΟΔΙ”
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

mavres epetioiΣυμπληρώνονται φέτος σαράντα χρόνια από το φασιστικό, προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Τέσσερις δεκαετίες κατοχής και ντε φάκτο διαίρεσης της πατρίδας μας. Τέσσερις δεκαετίες αδικαίωτων θυσιών και αγώνων για απελευθέρωση και επανένωση. Οι πληγές που προκάλεσε το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του λαού μας, είναι ακόμα ανοιχτές. Η σημαία της ντροπής πάνω στον Πενταδάχτυλο μας θυμίζει καθημερινά τόσο την προδοσία και την κατοχή όσο και το χρέος να συνεχίσουμε το αγώνα για δικαίωση. Εμείς, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Λύση, η οποία να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό. Λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Με τις εκδηλώσεις καταδίκης, μνήμης, τιμής και αγώνα που το ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα πραγματοποιούν, διατρανώνουμε τη θέλησή μας:

 – Για λύση του κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας η οποία αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή απελευθέρωσης και επανένωσης. Αυτή η λύση προνοείται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ.

– Για περαιτέρω προώθηση της επαναπροσέγγισης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για ανάπτυξη κοινού αγώνα ενάντια στην κατοχή.

– Για να γίνει ο κυπριακός λαός πραγματικός αφέντης στον τόπο μαςσε μια λεύτερη ειρηνική, κοινή πατρίδα, μακριά από ξένες επεμβάσεις.

 – Για να κρατήσουμε την ιστορική αλήθεια ζωντανή, φάρο καθοδήγησης για το μέλλον.

 Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Κύπρο και το λαό μας. Όλοι μαζί στον αγώνα για την Κύπρο που οραματιζόμαστε, την Κύπρο της ελπίδας, της συνεργασίας και της ειρήνης.

PREV

Πικεττοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού

NEXT

Εκδήλωση μνήμης και τιμής Κώστα Μισιαούλη