Home  |  Ενημέρωση   |  Εκδηλώσεις   |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ

kavazoglu-misaulis2[1]Κάθε χρόνο, το ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα τιμούν τους ηρωομάρτυρες της ελληνοτουρκικής φιλίας, Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη. Οι δύο σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι άνανδρα δολοφονήθηκαν στις 11 Απριλίου 1965 από την ακροδεξιά τρομοκρατική τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ.

Η θυσία των Καβάζογλου– Μισιαούλη έγινε το σύμβολο του κοινού αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τη σωτηρία της κοινής μας πατρίδας. Έγινε το σύμβολο της επαναπροσέγγισης.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους δύο ηρωομάρτυρες του λαού μας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, μας υπενθυμίζουν το καθήκον που έχουμε να συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την τουρκική κατοχή. Μας υπογραμμίζουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του τόπου μας.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να δίδει τη μάχη για απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή, για τερματισμό του εποικισμού και για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Θα συνεχίσει να παλεύει για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

Καθήκον κάθε Κύπριου πατριώτη, που τιμά τη θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη, είναι να συστρατευθεί σ’ αυτόν τον αγώνα και όλοι μαζί να παλέψουμε για την δικαίωση της Κύπρου μας.

Το ΑΚΕΛ καλεί όλους να δώσουμε μαζικά το «παρών» μας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των ηρωομαρτύρων Καβάζογλου και Μισιαούλη, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στο Δάλι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

09.45 π.μ.

Απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του Κώστα Μισιαούλη στο Κοιμητήριο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.

Κατάθεση στεφάνων.

10.00 π.μ.

Εκκίνηση πορείας νεολαίας από το Πέρα Χωριό

(σταθμός βενζίνης Παράσχου) προς το Δάλι.

10.45 π.μ.

Συγκέντρωση έξω από το οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Δαλιού.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της DEV-IS Mehmet Seyis.

Ομιλία από τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Μάριο Κωνσταντίνου

Πορεία προς το τουρκικό κοιμητήριο Δαλιού.

Κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Ντερβίς Αλή Καβάζογλου.

Ας αντλήσουμε δύναμη από τη θυσία τους.

– Τιμή και δόξα στους ήρωες μας!

– Κύπρος, κοινή πατρίδα, κοινός αγώνας, ένας λαός!

PREV

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας σήμερα, προβλήματα και προοπτικές

NEXT

Παγκύπρια Προεκλογική Συνάντηση