Home  |  Ενημέρωση   |  Εκδηλώσεις   |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ

kavazoglou misiaoulisΤο ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα τιμούν και φέτος τους ηρωομάρτυρες της ελληνο-τουρκικής φιλίας, Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη. Οι δύο σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι άνανδρα δολοφονήθηκαν στις 11 Απριλίου 1965 από την ακροδεξιά τρομοκρατική τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ.

Η θυσία των Καβάζογλου – Μισιαούλη αποτελεί το σύμβολο του κοινού αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τη σωτηρία της κοινής μας πατρίδας. Αποτελεί το σύμβολο της επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους δύο ηρωομάρτυρες του λαού μας, αποτελούν υπόμνηση του καθήκοντος να συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την τουρκική κατοχή. Αποτελούν εγερτήριο για συνέχιση του αγώνα μέχρι να πετύχουμε τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του τόπου μας.

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να αγωνίζεται και να δίδει όλες του τις δυνάμεις για επίτευξη ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό που να απαλλάσσει τη χώρα μας από την κατοχή, να τερματίζει τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας και να επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας. Λύση που να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και ‘79, που προνοούν για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφει ο Διεθνής Οργανισμός. Για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού να είναι διασφαλισμένα.

Κάθε Κύπριος πατριώτης καλείται να συστρατευθεί σ’ αυτόν τον αγώνα και όλοι μαζί να παλέψουμε για τη δικαίωση της Κύπρου μας. Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους δύο συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του σοβινισμού.

Το ΑΚΕΛ καλεί όλους να δώσουμε μαζικά το «παρών» μας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των ηρωομαρτύρων Καβάζογλου και Μισιαούλη, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στο Δάλι.

Από τη θυσία τους αντλούμε δύναμη για τη συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα.

– Τιμή και δόξα στους ήρωες μας!

– Κύπρος, κοινή πατρίδα, κοινός αγώνας, ένας λαός!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

09.45 π.μ. 
 
Απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του Κώστα Μισιαούλη στο Κοιμητήριο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Κατάθεση στεφάνων.
 
10:00πμ Εκκίνηση πορείας νεολαίας από το Πέρα Χωριό (σταθμός βενζίνης Παράσχου) προς το Δάλι.
 
10.45 π.μ. Συγκέντρωση έξω από το οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Δαλιού.
Χαιρετισμός από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της DEV-İŞ Hasan Felek.
Ομιλία από τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
Σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Μάριο Κωνσταντίνου
Πορεία προς το τουρκικό κοιμητήριο Δαλιού.
Κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Ντερβίς Αλή Καβάζογλου.
 

 

3/04/2015

PREV

Πρωτοφανής κοινωνική αναλγησία η αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Καβάζογλου και Μισιαούλη