Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Δριμύτατη καταδίκη της Ισραηλινής επίθεσης που οδήγησε στο θάνατο Παλαιστίνιου Υπουργού

Δριμύτατη καταδίκη της Ισραηλινής επίθεσης που οδήγησε στο θάνατο Παλαιστίνιου Υπουργού

Ανακοίνωση

Πριν από μερικές ώρες ο Παλαιστίνιος Υπουργός Ζίαντ Αμπού Εϊν, υπεύθυνος για τα θέματα εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη, έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει δριμύτατα τη νέα αυτή επίθεση των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ ενάντια σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές που έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές βιαιότητες των Ισραηλινών στρατιωτών, αλλά και των εποίκων, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ο εποικισμός των Παλαιστινιακών Εδαφών είναι στην ουσία η προέκταση της βάρβαρης ισραηλινής κατοχής και το μέσο του Ισραήλ να καταστήσει ανέφικτη επί του εδάφους τη λύση δύο κρατών και τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους. Για αυτό συναντά την σθεναρή αντίσταση των Παλαιστινίων και για αυτό θα πρέπει η διεθνής κοινότητα έμπρακτα να αναγκάσει το Ισραήλ να εγκαταλείψει την εποικιστική του δράση και να ανατρέψει τα τετελεσμένα της. Έφτασε η ώρα για συνολική λύση του Παλαιστινιακού με τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα από το Ισραήλ.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Ζίαντ Αμπού Εϊν, την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή και ολόκληρο το λαό της Παλαιστίνης. Δηλώνουμε ξανά αλληλέγγυοι με τον ηρωϊκό παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του.

 

10/12/2014

PREV

Έπεα πτερόεντα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη για το ΕΕΕ

NEXT

Πολύ διαφορετικά τα ζητήματα που είχα εγείρει από τα σημεία που επέλεξε να προβάλει ως απάντηση ο Γενικός Ελεγκτής