Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Δογματική προσκόλληση του ΔΝΤ στις ιδιωτικοποιήσεις

Δογματική προσκόλληση του ΔΝΤ στις ιδιωτικοποιήσεις

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Συνέντευξη Ντέλιας Βελκουλέσκου

 

Στη σημερινή συνέντευξη της στη «Σημερινή» η κα Ντέλια Βελκουλέσκου επαναλαμβάνει δυο βασικές θέσεις της τρόικα, θέσεις τις οποίες εκφράζει από την πρώτη στιγμή που δυστυχώς πάτησε το πόδι της στην Κύπρο.

Dnt1[1]Η κα Βελκουλέσκου επαναλαμβάνει αφενός τη δογματική προσκόλληση του ΔΝΤ στις ιδιωτικοποιήσεις, ομολογώντας με τη μεγαλύτερη ευκολία ότι αυτό θα είναι βοηθητικό για την οικονομία επειδή θα «μεταφέρονται πόροι από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα». Τώρα, γιατί τα κέρδη των ημικρατικών οργανισμών είναι καλύτερα αντί να ενισχύουν τα δημόσια οικονομικά και να παραμένουν στην κυπριακή οικονομία είναι καλύτερα να τα βγάζει στη Γερμανία, την Αγγλία ή την Ελβετία μια πολυεθνική εταιρεία, μόνο οι ταγοί του ΔΝΤ και οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ μπορούν να μας το εξηγήσουν.

Αυτό όμως, που σίγουρα δεν μπορούν να μας εξηγήσουν οι ομοϊδεάτες της τρόικας και όσοι έκαναν πλάτες σε τραπεζίτες και στον κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, είναι η επανάληψη  της θέσης του ΔΝΤ, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας δεν προήλθε από τη δήθεν κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών ή τις παθογένειες στο δημόσιο τομέα, αλλά από το τραπεζικό έγκλημα σε βάρος του λαού μας.

30/4/2014

 

PREV

Φοβού τους Δαναούς…, Του Γιώργου Γεωργίου

NEXT

Οι πολίτες να πάρουν το λόγο, της Σταύρης Καλοψιδιώτου