Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Σκεύης Κουκουμά για το κτήριο του Επαρχιακού Κτηματολογίου Λάρνακας

Δηλώσεις Σκεύης Κουκουμά για το κτήριο του Επαρχιακού Κτηματολογίου Λάρνακας

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, το ένα μέλος της τριμελούς  επιτροπής, που είχε διορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαπραγματευτεί την αγορά του κτηρίου και που ήταν σήμερα παρόν, προσπάθησε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες αναλογούν στην επιτροπή. Να θυμίσουμε ότι η επιτροπή αυτή αποτελείτο από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και από τον τότε Γενικό Λογιστή, κορυφαίους τεχνοκράτες του δημοσίου. Ο Γενικός Ελεγκτής όμως, στην τελευταία έκθεση του για το θέμα, καταγράφει ότι η τριμελής επιτροπής αποφάσισε την  απαλλοτρίωση του κτηρίου για το ποσό των €14,2 εκ., στη βάση των δεδομένων και των εκτιμήσεων που είχαν δοθεί από το Τμήμα Κτηματολογίου.

Στη δική μας αντίληψη, θα πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει τους υπουργούς, αλλά οι τεχνοκράτες στους οποίους ανατίθεται να φέρουν σε πέρας μια εργασία, είτε πρόκειται για εκτιμήσεις, είτε για διαπραγμάτευση, είτε για οτιδήποτε άλλο τεχνικό ζήτημα, θα πρέπει να αναλαμβάνουν και εκείνοι την ευθύνη των εισηγήσεων ή αποφάσεων τους.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα στον τρόπο υπολογισμού του κόστους, να αναφερθεί ότι, είχε υιοθετηθεί από το Τμήμα Κτηματολογίου η συγκριτική μέθοδος, δηλαδή η σύγκριση με άλλες αγοραπωλησίες που έγιναν τη συγκεκριμένη περίοδο στη συγκεκριμένη περιοχή και με βάση εκείνα τα δεδομένα έγινε η εκτίμηση αγοραίας αξίας του κτηρίου και της γης στα €15,9 εκ.

Αυτό που στο τέλος ζητούμε είναι να προχωρήσει η διερεύνηση του θέματος και εκείνοι που έχουν κάνει λάθος στις εκτιμήσεις και εισηγήσεις ή αποφάσεις τους, ή που σκόπιμα ενήργησαν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

30 Νοεμβρίου 2017

PREV

Ετσιθελισμού και απαράδεκτων μεθοδεύσεων συνέχεια

NEXT

Επιστολή Αντρέα Φακοντή στην Υπουργό Εργασίας