Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

Δηλώσεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

Α) Συνεδρία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Προφανώς η Δεξιά δεν ξέρει τι ποιεί η άλλη Δεξιά. Η διευθύντρια του Γ.Τ.Π κα. Σόφη Μιχαηλίδου, μας ανέφερε ένα σωρό παθογένειες του συστήματος, χωρίς να μας πει τι κάνει η κυβέρνηση που τη διόρισε για να λύσει τα αναρίθμητα προβλήματα που ανέφερε. Αδιαφορεί το Υπουργείο Εσωτερικών μας είπε, παρά τις επιστολές που η ίδια απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο.

Η κ. Μιχαηλίδου, είναι με τον Υπουργό της Κυβέρνησης της που θα έπρεπε να μιλήσει πρώτα και να ζητήσει επιτακτικά όπως εγκύψει στα σοβαρά, όπως μας ανέφερε η ίδια, προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Τ.Π.

Αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους τότε όλοι αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα.

Βέβαια θα ήθελα να ακούσω τι έχει να απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών στις καταγγελίες της κ. Μιχαηλίδου για το Υπουργείο του. 

Β) Υπόθεση Paul Manafort.

Σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, πέραν της αλληλογραφίας που έχουμε ανταλλάξει με τις αρμόδιες αρχές του Κράτους, έχουμε επίσης εγγράψει θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, με τίτλο:  «Οι ενέργειες των αρμοδίων Αρχών και Σωμάτων (Δικηγορικός Σύλλογος και ΣΕΛΚ),σε όσα δημοσιοποιήθηκαν και αφορούν στην Κύπρο σε σχέση με την Υπόθεση Paul Manafort».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει καταχωρηθεί κατηγορητήριο στην Πολιτεία της Κολούμπια των Η.Π.Α στις 8 Ιουνίου 2018.

Σκοπός είναι να κληθούν όλες οι αρμόδιες αρχές, Κεντρική Τράπεζα, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Νομική Υπηρεσία ΜΟΚΑΣ, για να τοποθετηθούν ως προς τις ενέργειες που έχουν κάνει προκειμένου να βεβαιωθούν ότι παρόμοιες πρακτικές από δικηγορικά ή ελεγκτικά γραφεία, οι οποίες εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς, δεν θα επαναληφθούν. Είναι σημαντικό να ελεγχθεί εάν ο εποπτικός έλεγχος που ασκείται είναι αποτελεσματικός. Να μας ενημερώσουν επίσης τι έχουν πράξει σε σχέση με τους εν Κύπρο συνεργάτες του Paul Manafort.

13 Ιουνίου 2018

PREV

Το Υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται

NEXT

Να διαφυλαχτεί το κύρος των δημόσιων πανεπιστημίων