Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για το περιστατικό τραυματισμού κοριτσιού που βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για το περιστατικό τραυματισμού κοριτσιού που βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια

Τις προηγούμενες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας περιστατικό όπου τραυματισμένο κοριτσάκι το οποίο βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια έφτασε στο Μακάριο Νοσοκομείο με τραύματα τα οποία ενδεχομένως να οδηγούσαν σε περιστατικό κακοποίησης.

Με αυτά τα δεδομένα ζητήσαμε από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωση αναφορικά με τους ελέγχους που υποχρεώνεται να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι ΥΚΕ για να διαπιστωθεί η επάρκεια και η καταλληλότητα των ανάδοχων οικογενειών και η ευημερία των παιδιών. Ζητήσαμε, παράλληλα, να ενημερωθούμε εάν οι ΥΚΕ είχαν προηγουμένως καταγγελίες για περιστατικά βίας στην συγκεκριμένη οικογένεια. Αναμένουμε τις απαντήσεις της Υπουργού για να επαναφέρουμε το θέμα του επαρκούς ελέγχου από πλευράς των ΥΚΕ στις περιπτώσεις των ανάδοχων οικογενειών.

Πριν δύο χρόνια όλη η Κύπρος συνταράχτηκε από την υπόθεση της Έλενας Φραντζή και της ανεπάρκειας του συστήματος να την πιστέψει και να την προστατεύσει αποτελεσματικά. Σήμερα, θα πρέπει να αξιολογήσουμε κατά πόσο τα αυστηρά μηνύματα που έστειλε η κοινωνία προς το κράτος για τα κενά και τις αδυναμίες στις ΥΚΕ έχουν ακουστεί ή αν συνεχίζεται η θυματοποίηση παιδιών που μένουν απροστάτευτα.

11.06.2020

PREV

"Οι κόποι ολόκληρης της κοινωνίας εξανεμίζονται στο βωμό του εύκολου και γρήγορου κέρδους"

NEXT

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου για τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης