Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Ευανθίας Σάββα μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Δήλωση Ευανθίας Σάββα μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Έχουμε ξεκινήσει σήμερα στην Επιτροπή Νομικών την κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά στα παιδιά που βρίσκονται σε σύγκρουση με το νόμο. Πρέπει να πούμε ότι η συζήτηση γίνεται επί αναθεωρημένου κειμένου. Θέλω να θυμίσω ότι το νομοσχέδιο αυτό το συζητήσαμε στην Επιτροπή, εντοπίσαμε πάρα πολλές αδυναμίες και επιστράφηκε πίσω ούτως ώστε να γίνει καλύτερη μελέτη και επεξεργασία.

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι αυτή η καθυστέρηση συνοδεύτηκε σήμερα από πιέσεις από την κυβέρνηση προς τη Βουλή για άμεση ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αφού επικρέμεται πάνω από τη Δημοκρατία η επιβολή προστίμου  από την Ε.Ε. λόγω της περίληψης σε αυτό και εναρμονιστικών προνοιών της οδηγίας 2016/800. Είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο και χρειάζεται πολλή μελέτη από την Επιτροπή Νομικών. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο -φτάνει κοντά στις 160 σελίδες- και την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πιέζει για άμεση ψήφιση του, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δυστυχώς οι δομές οι οποίες εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν σήμερα.

Το ΑΚΕΛ λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα του θα εξετάσει σε βάθος το νομοσχέδιο και θα συμβάλει εποικοδομητικά στη συζήτησή του.

16/09/2020

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα για την επαναλειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής συγκοινωνίας μεταξύ Λεμεσού και Πειραιά

NEXT

Δηλώσεις Άντρου Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας