Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών

Σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, συζητήσαμε το αυτεπάγγελτο θέμα, που έχει να κάνει με την αδυναμία των μικρών σωματείων, συλλόγων ή και καφενείων, σε πόλεις και ορεινές περιοχές, να πληρώνουν τα δικαιώματα τηλεοπτικής προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και γενικότερα τα προβλήματα επιβίωσης τους που προκύπτουν από αυτή την αδυναμία.

Τονίσαμε την ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα ο κόσμος ειδικότερα της Υπαίθρου, γιατί ακριβώς τα καφενεία και οι σύλλογοι αποτελούν τους χώρους ψυχαγωγίας και κοινωνικής απασχόλησης των κατοίκων. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τις πόλεις, όπου σύλλογοι και σωματεία λειτουργούν ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και ως εκ τούτου διατηρούν τις τοπικές κοινωνίες σε συνοχή, προσφέροντας διέξοδο στους πολίτες να απολαμβάνουν τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις.

Όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με το τηλεοπτικό πεδίο οφείλουν να αποδείξουν και στη πράξη, την κοινωνική τους ευαισθησία, εξετάζοντας σχέδια ελάφρυνσης των σωματείων ή μικρότερων υποστατικών. Δεσμεύτηκαν ενώπιον της Επιτροπής ότι θα εξετάσουν ένα νέο σχέδιο τιμολόγησης, πέραν αυτού που ισχύει σήμερα ξεχωριστά από έκαστην εταιρεία, με σκοπό την περαιτέρω έκπτωση στα τηλεοπτικά δικαιώματα που καταβάλλουν οι σύλλογοι, τα σωματεία, τα καφενεία και άλλα μικρά υποστατικά, τόσο σε πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.

Η δέσμευση αυτή των εταιρειών αποτελεί ενθαρρυντικό βήμα και θα αναμένουμε να υλοποιηθεί στη πράξη, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα σύλλογοι και σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά και καφενεία σε κοινότητες της υπαίθρου.

23/09/2019

PREV

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου για τη συμφωνία κυβέρνησης – Αρχιεπισκοπής για τους μισθούς των ιερέων

NEXT

Υπό απειλή το πολεοδομικό σύστημα της Κύπρου