Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Ερωτηματικά για τη διαδικασία προμήθειας των τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid19

Αναφορικά με την αγορά τεστ ταχείας ανίχνευσης για τον Covid-19, έχουν περιέλθει σε γνώση μας τα ακόλουθα: Στις 21 Οκτωβρίου 2020 είχε σταλεί επιστολή από τον Διευθυντή Αγορών του Υπουργείου Υγείας, με την οποία ζητούσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για όσους μπορούσαν να εφοδιάσουν με 200.000 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με τη μέθοδο ανοσοχρωματογραφίας.

Έδειξαν ενδιαφέρον διάφοροι οργανισμοί και ξαφνικά το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνίας.  Δεν έχει ζητήσει τιμές από κανέναν, ούτε και έκδωσε έντυπα προσφοράς.

Εγείρονται σειρά ερωτημάτων, όπως με ποια διαδικασία προχώρησε στην συγκεκριμένη αγορά, πόσο κόστισε, από ποια εταιρεία έγινε η αγορά και γιατί παρακάμφθηκε η δημόσια διαδικασία και ο νόμος περί προσφορών.

Ζητούμε πειστικές εξηγήσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις, για ένα θέμα που ενδεχομένως κρύβει μέγα σκάνδαλο παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Έχουμε ζητήσει να εγγραφεί το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας για συζήτηση και ενημέρωση μας από το Υπουργείο Υγείας.

Επιτέλους, οι αντιδράσεις του ΑΚΕΛ για το Ιατρικό Κέντρο Αυδήμου έπιασαν τόπο

Ενημερωθήκαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου στην Αυδήμου.

Σημειώνεται ότι το Ιατρικό Κέντρο Αυδήμου εξυπηρετεί περίπου δέκα κοινότητες του ευρύτερου συμπλέγματος. Δυστυχώς, εδώ και ενάμισι χρόνο διαιωνίζονται τα προβλήματα, χωρίς να δίνονται αποτελεσματικές λύσεις.

Κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει το θέμα, τόσο με αλληλογραφία προς το Υπουργείο Υγείας, όσο και προς τους εμπλεκόμενους οργανισμούς υγείας.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους της περιοχής, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, ώστε να έχουν δυνατότητα θεραπείας και να μην γίνονται βάρος των παιδιών και των συγγενών τους.

Η άσκηση ελέγχου και η επιμονή μας φέρνει αποτελέσματα. Την ερχόμενη Παρασκευή προκηρύσσονται θέσεις Ιατρικού Λειτουργού τόσο για το Ιατρικό Κέντρο Αυδήμου, όσο και το Ιατρικό Κέντρο Κελλακίου, ελπίζοντας ότι μέσα σε ένα μήνα θα επιλυθούν τα προβλήματα. Στο μεταξύ, μέχρι τότε οι ασθενείς της περιοχής θα εξυπηρετούνται από άλλα Ιατρικά Κέντρα.

29.10.2020

PREV

Ανευθυνότητα, έλλειψη συντονισμού και προχειρότητα από πλευράς Κυβέρνησης

NEXT

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ αφαιρείται από τους αγρότες για να πάει στις τράπεζες!