Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του ΟΚΥΠΥ για το 2020 στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του ΟΚΥΠΥ για το 2020 στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής

Δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του ΟΚΥΠΥ για το 2020 στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής

Σήμερα συζητήσαμε τον Προϋπολογισμό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας του 2020.  Ο Προϋπολογισμός ανέρχεται στα 460 εκ. ευρώ περίπου.

Από τον ίδιο τον Προϋπολογισμό διαπιστώνεται ότι συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, τα τελευταία χρόνια.  Οι πολιτικές του λιγότερου κράτους, της λιτότητας και των περικοπών, κούρεψαν τα Νοσοκομεία και τα έφεραν δυστυχώς υπό κατάρρευση.  Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ φέρει τεράστια ευθύνη και ασήκωτες ευθύνες.

Το 2020, θα είναι καθοριστική χρονιά για την εφαρμογή της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης, κατά τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ.

Δυστυχώς, τα προβλήματα διαιωνίζονται παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι επαγγελματίες υγείας του ΟΚΥΠΥ, γιατροί, νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό.  Ανέλαβαν μια τεράστια αποστολή εφαρμογής του ΓΕΣΥ με όχημα και εξοπλισμό παρωχημένων εποχών.

Άμεσα, το Υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη και ασφαλώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, χρειάζεται να τρέξουν για να ενισχύσουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Η στελέχωση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για όλες τις κλινικές επιβάλλεται να γίνει άμεσα.  Το ίδιο σε σχέση με τον εξοπλισμό ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος και σε πολλά νοσηλευτήρια μας απουσιάζει παντελώς ένας ικανοποιητικός εξοπλισμός, π.χ. MRI.

Τα ΤΑΕΠ, οι Α΄Βοήθειες, που είναι η εμπροσθοφυλακή των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ακόμα και για απώλεια ζωών.

Το ΑΚΕΛ, θα επαγρυπνεί και θα βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση ώστε να μην υπάρξει καμιά εκτροπή στο ΓΕΣΥ, για την παροχή υψηλών υπηρεσιών ποιότητας υγείας στους ασθενείς, για Δημόσια Νοσηλευτήρια ισχυρά και αποτελεσματικά, στην υπηρεσία του λαού.

09/01/2020

PREV

«Όχι σε δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια»

NEXT

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα για τα προβλήματα του ιδρύματος «Άγιος Γεώργιος – Χριστάκης Χασάπης»