Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Σήμερα στην Επιτροπή Νομικών συνεχίστηκε η συζήτηση που αφορά στην πυρκαγιά στον χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ως ΑΚΕΛ δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραμε στις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν τόσο για την πυρκαγιά στα Επαρχιακά Δικαστήρια Λευκωσίας όσο και για τα ζητήματα φύλαξης και ασφάλειας των προσώπων που διακινούνται καθημερινά στα Δικαστήρια. Κάποιες απαντήσεις δεν αγγίζουν την ουσία, κάποιες άλλες παραπέμπουν σε ενδεχόμενες πράξεις, παραλήψεις άλλων, κάποιες απαντήσεις είναι ελλιπέστατες. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει σήμερα ως Επιτροπή να κατατεθούν άμεσα όλες οι εκθέσεις που υπάρχουν από το 2014 και μετέπειτα διότι η εικόνα που έχουμε μπροστά μας είναι μια εικόνα ανεπάρκειας και ενδεχομένως αμέλειας που οδήγησε και σε αυτό το πολύ αρνητικό συμβάν στα Δικαστήρια Λευκωσίας.

Ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά όταν ακούς ότι από το 2014 έγιναν εκθέσεις και έμειναν στα συρτάρια αυτό μόνο ανησυχία προκαλεί. Όταν ακούς ότι μετά από το συμβάν είμαστε στον τρίτο μήνα και ακόμα καταρτίζονται εκθέσεις από την Αστυνομία οι οποίες θα παρουσιαστούν, επίσης ανησυχούμε. Εμείς θέλουμε και επίσπευση διαδικασιών και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες. Βεβαίως, θα είναι αποτελεσματικός και ο έλεγχος που θα γίνει από τη Βουλή για αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορεί να επιτρέπουμε εν έτη 2018 τέτοια φαινόμενα τριτοκοσμικά- ας μου επιτραπεί ο όρος- σε χώρους που πρέπει να απονέμεται δίκαια και αποτελεσματικά η δικαιοσύνη. Πρέπει να πω ότι και η Πυροσβεστική έχει παρατηρήσεις και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία έχει παρατηρήσεις και το ίδιο το Ανώτατο Δικαστήριο έχει παρατηρήσεις πλην όμως, όλες αυτές οι παρατηρήσεις δεν μεταφράστηκαν σε έμπρακτες δράσεις για να αποτρέψουμε αυτά τα αρνητικά φαινόμενα.

23/05/2018

PREV

Διαχείριση Τ/Κ περιουσιών: Ουσιαστική μεταρρύθμιση και όχι επικοινωνιακή πολιτική

NEXT

Ελλιπής η στήριξη στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας