Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Προσπαθούμε εδώ και πολλούς μήνες να επιλύσουμε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, μια κοινωνική αδικία. Δεκάδες χιλιάδες καλόπιστοι αγοραστές είναι εγκλωβισμένοι και το Κτηματολόγιο αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια στην έκδοση τίτλων και μεταβίβαση επ´ ονόματι αυτών των ανθρώπων. Εμπόδια τα οποία θέτουν οι τράπεζες και βρίσκουν απήχηση μέσα από πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις.

Σήμερα, η Νομική Υπηρεσία κατέθεσε υπόμνημα και σχόλια στην Υποεπιτροπή Νομικών της Βουλής την οποία συστήσαμε για αυτό το θέμα, πράγμα το οποίο είναι χρήσιμο. Θα αξιοποιήσουμε αυτή τη νομική άποψη και με βάση τη βασική μας πολιτική στόχευση θα προχωρήσουμε.

Όλα αυτά τα χρόνια οι τράπεζες παρανομούσαν και παραβίαζαν τις συμβάσεις υποθηκών σε αγαστή συνεργασία με επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Γι’ αυτό όχι μόνο δεν λογοδοτούν, αλλά συνεχίζουν να πλήττουν τα δικαιώματα των κατόχων ακινήτων και εν δυνάμει ιδιοκτητών. Έχουμε υποχρέωση, κυβέρνηση και Βουλή να βρούμε λύση και μάλιστα σύντομα.

Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας για τη θετική συμβολή του Κτηματολογίου στην προσπάθεια που καταβάλλουμε.

28/11/2018

PREV

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου μετά την Επιτροπή Οικονομικών

NEXT

Αυταπόδεικτο ότι η κάρτα φιλάθλου επηρέασε την προσέλευση στα γήπεδα