Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού για την πρόταση της κυβέρνησης για Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για την πρόταση της κυβέρνησης για Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Εξετάσαμε σήμερα την πρόταση της κυβέρνησης, μέσω νομοσχεδίου, για την ίδρυση Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το διορισμό Υφυπουργού παρά τω Προέδρω σε αυτά τα ζητήματα.

Πρέπει να πω ότι εμείς παρά τις ενστάσεις οι οποίες προκύπτουν από συνταγματικά ζητήματα, στο παρελθόν συμμετείχαμε στη διαδικασία διαμόρφωσης νομοσχεδίων για τα άλλα Υφυπουργεία, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Έχουμε θέσει ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών τον προβληματισμό μας ότι παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί, δυστυχώς φαίνεται ότι οι Υφυπουργοί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, παρακάθονται στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάτι που δεν προνοείται από το Σύνταγμα.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο Υφυπουργείο, θα ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό την κατ’ άρθρο συζήτηση με εφαρμογή του κανονισμού της Βουλής. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση επείγεται, όμως πρέπει να γίνει επίσης αντιληπτό ότι πρέπει να τύχει ενδελεχούς μελέτης από το Κοινοβούλιο και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα που και σήμερα θέσαμε. Όπως, για παράδειγμα, την ομαλή μετάβαση μέσα από συγχώνευση Τμημάτων και Υπηρεσιών, την ανάγκη ενός αποτελεσματικού οργανογράμματος, την εκ των προτέρων στελέχωση όπως βεβαίως και την ακριβή, κατά το δυνατό, καταγραφή του όποιου δημοσιονομικού κόστους.

Αυτά τα ζητήματα τα εγείρουμε διότι και στο παρελθόν, ενώ λέχθηκε ότι δε θα υπάρχουν ανάγκες για επιπρόσθετες δαπάνες, με τη λειτουργία των Υφυπουργείων και προβλήματα προέκυψαν και ανάγκες σε επιπρόσθετο προσωπικό. Άρα θα εξετάσουμε αυτά τα θέματα αντιλαμβανόμενοι ακριβώς την ανάγκη δημιουργίας τέτοιου Υφυπουργείου.

25/11/2019

PREV

Συναντηθείτε με τους βουλευτές μας

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης