Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού για την Επιτροπή Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για την Επιτροπή Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων

Το 2016 πολύ λίγες μέρες προτού η Βουλή ολοκληρώσει την προηγούμενη θητεία της, ήρθε για ψήφιση ένα ογκώδες νομοσχέδιο, το οποίο αφορούσε στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

Τότε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα είχαμε πει, πως ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα, έπρεπε να μελετηθεί επαρκώς, διαφορετικά υπήρχε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αδυναμίες στην ίδια τη νομοθεσία.

Η ίδια η ζωή δυστυχώς μας έχει δικαιώσει. Συζητώντας σήμερα τα προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή τη νομοθεσίας και ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Επιτροπής Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων, εντοπίσαμε πλειάδα ζητημάτων που και οι κανονιστικές διοικητικές πράξεις και η νομοθεσία έπρεπε να ήταν πληρέστερες, ακριβέστερες και βέβαια πρέπει να είναι επικαιροποιημένες . Με λύπη παρατηρούμε ταυτόχρονα, ότι ενώ πριν ένα ακριβώς χρόνο, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων, είχε εκφράσει έντονα παράπονα ότι το  αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δεν τους είχε δώσει ούτε στέγη, ούτε ανθρώπινο δυναμικό, ούτε άλλη υλικοτεχνική στήριξη, αυτό το κενό  ένα χρόνο μετά εξακολουθεί να υφίσταται. Προφανές, ότι κάποιοι δεν έχουν ως προτεραιότητα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία αυτής της Επιτροπής. Για αυτό πρέπει να πω  με ικανοποίηση πως ομόφωνα στην Επιτροπή Θεσμών έχουμε σήμερα αποφασίσει όπως προχωρήσουμε με μελέτη πιθανών αλλαγών  στη σχετική νομοθεσία και στους σχετικούς κανονισμούς, βάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα που αφορά  το Γενικό Λογιστήριο και το Υπουργείο Οικονομικών  ούτως ώστε να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Οπόταν, είτε θα εργαστούμε για εμπλουτισμό των συγκεκριμένων προτάσεων, είτε εάν υπάρξει κωλυσιεργία στην κατάθεση τους, θα προχωρήσουμε εμείς από μόνοι μας να ρυθμίσουμε κάποια ζητήματα, καθότι το όλο ζήτημα αφορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος αλλά και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

08/05/2019

PREV

Έκτακτη Συνεδρία Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών

NEXT

Ομιλία Άριστου Δαμιανού στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανησυχητική έξαρση της εγκληματικότητας