Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άντρου Καυκαλιά σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης

Ο θεσμός της γεωργικής ασφάλισης διαχρονικά υπήρξε βασικότατο στήριγμα για τον αγροτικό κόσμο. Κύριος πυλώνας του θεσμού υπήρξε ο ΟΓΑ και η στήριξη από το κράτος. Εδώ και τρία χρόνια ο θεσμός είναι στον αέρα με την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα να αδυνατεί ή να αρνείται να δώσει λύση. Σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας έχει καταθέσει κάποιες σκέψεις,  ένα γενικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα του θεσμού.

Ως ΑΚΕΛ δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πρόταση/σχέδιο για οποιαδήποτε διάδοχη κατάσταση που να ακυρώνει βασικές αρχές στη φιλοσοφία του θεσμού της γεωργικής ασφάλισης, όπως:

  • Tη διασφάλιση του ρόλου, τη στήριξη και τη συνεισφορά του κράτους και
  • Την καθολικότητα και το υποχρεωτικό της ασφάλισης.

Χωρίς τα πιο πάνω συστατικά στοιχεία δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη γεωργική ασφάλιση και το σύστημα θα καταρρεύσει. Την ίδια θέση συμμερίζεται και η συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να διαβουλευθεί εκ νέου στην βάση των πιο πάνω και να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο.

03 Ioυλίου 2017

PREV

«Παρανομίες, παρατυπίες,υπέρβαση εξουσιών και διασπάθιση δημοσίου χρήματος για τη μεταφορά Νεοκλέους στο Μέλαθρο Aγωνιστών»

NEXT

Δήλωση του Άριστου Δαμιανού για τη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων και την επιβολή ΦΠΑ στα οικόπεδα προς οικοδόμηση