Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άντρου Καυκαλιά για το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά για το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού

Ο στόχος κατοχύρωσης του χαλουμιού από μεγάλη προσδοκία κινδυνεύει να μετατραπεί σε μεγάλο εφιάλτη. Και είναι φανερό ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης έφεραν τα πράγματα σ’ αυτό το τραγικό σημείο. Να απωλέσουμε δηλαδή το εμπορικό σήμα στη Βρετανία και να κινδυνεύουμε να χάσουμε το σήμα σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, ακόμη και στην Κύπρο. Την ίδια ώρα η  πορεία της διαδικασίας για κατοχύρωση του ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, βρίσκεται σε απόλυτη στασιμότητα, εγκλωβισμένη στο γραφείο του Γιούνγκερ, με τις πολιτικές διαστάσεις που έχει πάρει εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών.

Λέχθηκαν πράματα και θαύματα στην Επιτροπή Γεωργίας. Σημειώνω μόνο, τις παραδοχές του Υπουργού για υποστελέχωση της ομάδας που ασχολείται με τα εμπορικά σήματα, για αποτυχημένο σύστημα διαχείρισης εγγράφων στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα επιστολές να χάνονται, μαζί τους και κρίσιμα χρονοδιαγράμματα.

Αν τα πιο πάνω δεν συνιστούν πολιτικές ευθύνες, τότε στα αλήθεια διερωτώμαι, πότε κάποιος θα πρέπει να αποδώσει ή να αναλάβει πολιτικές ευθύνες;

Επαναλαμβάνω, ότι, ο μόνος σίγουρος δρόμος για θωράκιση του χαλουμιού, αν όλοι εννοούμε αυτά που λέμε, αποτελεί η κατοχύρωση του ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.

Η Κυβέρνηση να βγει από την αδράνεια των προηγούμενων χρόνων και να ενεργήσει για να απεγκλωβιστεί η διαδικασία πριν να είναι πολύ αργά.

12.12.2018

PREV

Δηλώσεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου

NEXT

"Το Σχέδιο Εστία εξυπηρετεί πρωτίστως τις τράπεζες"