Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Χρειάστηκε πολλή φαντασία για να συμπεριληφθεί το όνομα μου στη λίστα

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Χρειάστηκε πολλή φαντασία για να συμπεριληφθεί το όνομα μου στη λίστα

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

Σε ότι αφορά τις εντυπώσεις τις οποίες προσπαθεί να καλλιεργήσει η περιβόητη λίστα με τα «κόκκινα δάνεια» και στο βαθμό που με αφορά θέλω να σημειώσω τα εξής. Χρειάστηκε πολλή φαντασία και αήθεια για να συμπεριληφθεί το όνομα μου με τα συγκεκριμένα στοιχεία στη λίστα. Έχω ήδη ζητήσει να ξεκινήσουν διαδικασίες για να κινηθώ νομικά εναντίον όσων συμπεριλαμβάνουν και δημοσιοποιούν το όνομα μου σε λίστες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Είναι αλήθεια πως έχω δάνεια. Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είμαστε γόνοι εύπορων οικογενειών, ούτε προερχόμαστε από το κατεστημένο που λυμαίνεται αυτό τον τόπο πριν ακόμα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαστε πολύ περήφανοι γι΄αυτό. Για να στεγάσουμε, να αναθρέψουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας κάναμε δάνεια, τα οποία εξυπηρετούμε κανονικά, έστω και αν η σύζυγος μου είναι άνεργη αυτή τη στιγμή. Προς απογοήτευση των συντακτών της επίμαχης λίστας, δημοσιοποιώ αυτούσιες τις καταστάσεις των λογαριασμών και των δανείων εμένα και της συζύγου μου όπως μου τις παραχώρησε η Τράπεζα Κύπρου πριν λίγες μέρες, προκειμένου να δημοσιοποιήσω ξανά δήλωση για την περιουσιακή μου κατάσταση. Όπως αποδεικνύεται από αυτές τις καταστάσεις τα δάνεια μου είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικότατα. Δε γνωρίζω πώς μαγειρεύτηκε αυτή η λίστα. Αν όντως χρεώνονται στο όνομα μου τα δάνεια του ΑΚΕΛ, διερωτούμαι ποια είναι η λογική. Μήπως κατ’ αναλογία θα χρεώσουν στο όνομα του Προέδρου Αναστασιάδη το δημόσιο χρέος της χώρας;

Σε ότι αφορά την ουσία της ενέργειας να φτιαχτεί και να δημοσιοποιηθεί μια τέτοια λίστα ως ΑΚΕΛ τονίζουμε ότι δεν πρόκειται κανένας να καταφέρει με κάτι τέτοια πυροτεχνήματα να μας σταματήσει να ζητούμε πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων και πλήρη κάθαρση. Ακόμα περισσότερο, αν νομίζει ο κ. Χούριγκαν ή οποιοσδήποτε άλλος πως με τέτοιες μεθόδους πρόκειται να αλλάξουμε την πολιτική μας θέση για τις εκποιήσεις ή άλλα θέματα, πλανάται πλάνη οικτρά. Στα 90 χρόνια της ζωής μας προσπάθησαν πολλοί, εντός και εκτός Κύπρου να εκβιάσουν το ΑΚΕΛ. Δεν τα κατάφεραν ποτέ. Δε θα τα καταφέρουν ούτε σήμερα. Οπότε αλλού αυτά.

Όπως έχω ήδη εξαγγείλει έδωσα όλα τα στοιχεία σε ελεγκτικό γραφείο για να μου ετοιμάσει κατάσταση των εσόδων, εξόδων, περιουσιακών στοιχείων και πώς τα αποκτήσαμε και υποχρεώσεων εμένα και της συζύγου μου, για τα τελευταία χρόνια. Πολύ σύντομα θα τα δώσω ολοκληρωμένα στη δημοσιότητα. Ο καθένας θα μπορεί να τα ελέγξει αναλυτικά.

13/03/2015

PREV

Για την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ η Ελλάδα από μητέρα πατρίδα μετατράπηκε σε μακρινό συγγενή

NEXT

Οδηγούν τον τόπο δεκαετίες πίσω