Home  |  Βουλή   |  Γραπτή δήλωση Κώστα Κώστα, αναφορικά με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Γραπτή δήλωση Κώστα Κώστα, αναφορικά με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

kausimaΤις τελευταίες μέρες βλέπουμε και πάλι οι τιμές των καυσίμων στη Κύπρο να ανεβαίνουν. Κάποιοι συνεχίζουν να αισχροκερδούν. Παρατηρείται επανειλημμένα το φαινόμενο οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο να αυξάνονται άμεσα όταν διεθνώς αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, ωσάν να μην υπάρχουν καθόλου αποθέματα ενώ όταν διεθνώς μειώνεται η τιμή του πετρελαίου, να μειώνονται πάρα πολύ λίγο και με φοβερή καθυστέρηση ωσάν να υπάρχουν τεράστια αποθέματα στις δεξαμενές των εταιρειών.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει το πρόβλημα. Δεν εξηγείται αλλιώς η συνεχής καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχετικών σχεδιασμών που μπορούν να αμβλύνουν το πρόβλημα, όπως η υγραεριοκίνηση. Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που προχώρησε στην εισαγωγή της υγραεριοκίνησης, χωρίς να μπορεί κάποιος να προμηθευτεί υγραέριο.

Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί. Ως ΑΚΕΛ καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να προστατεύσει τους καταναλωτές από την εκμετάλλευση και την αισχροκέρδεια. Θα ζητήσουμε ως Κόμμα, όπως το θέμα των ψηλών τιμών των καυσίμων, συζητηθεί το συντομότερο στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου.

27 Δεκεμβρίου 2016

PREV

Ομιλία Ευανθίας Σάββα κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2017

NEXT

Γραπτή δήλωση του Αντρέα Καυκαλιά για την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού