Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Για μια χούφτα ψήφους, κόμματα κατεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής στο δάπεδο

Για μια χούφτα ψήφους, κόμματα κατεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής στο δάπεδο

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δημοσίευμα εφημερίδας «Πολίτης»- Focus

 

Πέραν των όσων ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ με πρωινές δηλώσεις, το ΑΚΕΛ καταδικάζει τον απαράδεχτο τρόπο αντίδρασης ορισμένων πολιτικών δυνάμεων σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για την Focus.

efimeridddes_607_364_577_324[1]Τα εν λόγω κόμματα όχι μόνο υιοθέτησαν με τη μεγαλύτερη ευκολία το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος, αλλά προχώρησαν πολλά βήματα παραπέρα δικάζοντας και καταδικάζοντας το ΑΚΕΛ για δήθεν διαπλοκή. Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί για μια χούφτα ψήφους τα κόμματα αυτά κατεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής στο δάπεδο.

Προτού όμως, αυτά τα κόμματα, όπως και κάποια ΜΜΕ, χρισθούν ως δικαστές άλλων, θα πρέπει πρώτα να απολογηθούν στον κυπριακό λαό γιατί την ώρα που διεξαγόταν η τραπεζική ληστεία, όλοι αυτοί έκαναν πολιτικές πλάτες και αποσιωπούσαν το έγκλημα, συγκαλύπτοντας και λειτουργώντας ως συνήγοροι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, των τραπεζιτών και του κ. Ορφανίδη. Τους θυμίζουμε δε, ότι το κατά τα άλλα «διαπλεκόμενο» κατ’ αυτούς ΑΚΕΛ, ήταν το μόνο που από την αρχή μέχρι και σήμερα προειδοποιούσε, κατάγγελλε και έβγαζε στην επιφάνεια στοιχεία που αποκαλύπτουν το έγκλημα και τους πρωταγωνιστές του. Χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση. Ακόμα και για το θέμα της Focus είναι το ΑΚΕΛ που απέστειλε επιστολή στις 16/9/2013 στη ΜΟΚΑΣ και τη Νομική Υπηρεσία για άνοιγμα του εν λόγω λογαριασμού.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι ήδη το δημοσίευμα του «Πολίτη» έχει διαψευστεί σε ό,τι αφορά την υποτιθέμενη μεταβίβαση λεφτών από Ελεγκτικό Γραφείο στο ΑΚΕΛ, με το ελεγκτικό γραφείο να βεβαιώνει ότι το ποσό που εισέπραξε για υπηρεσίες που πρόσφερε όχι μόνο έμεινε στο Γραφείο, αλλά έχει ταυτόχρονα φορολογηθεί.

16/4/2014

PREV

Ερώτημα προς τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

NEXT

Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλιών για την προσφυγική πολιτική