Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Για άλλη μια φορά η Λάρνακα γίνεται το εξιλαστήριο θύμα των κακών και ερασιτεχνικών χειρισμών

Για άλλη μια φορά η Λάρνακα γίνεται το εξιλαστήριο θύμα των κακών και ερασιτεχνικών χειρισμών

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε.  του ΑΚΕΛ Νίκου Ιωάννου για το ναυάγιο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού– Μαρίνας

Η επίσημη ανακοίνωση για οριστικό ναυάγιο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας δικαιολογημένα προκαλεί τις έντονες  αντιδράσεις των κατοίκων  και οργανωμένων συνόλων  της Λάρνακας . Για άλλη μια φορά η Λάρνακα γίνεται  το  εξιλαστήριο  θύμα  των κακών και ερασιτεχνικών  χειρισμών από πλευράς  της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ με την ανοχή  και τη συγκάλυψη από μέρους των  Δημάρχων Λάρνακας και Αραδίππου.

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη για τρία χρόνια  προχωρούσε σε συνεχείς  ανανεώσεις   της διαπραγμάτευσης  με   τον  επενδύτη   ενώ την  ίδια ώρα παραχωρούσε άδειες  εντός  του Λιμανιού της πόλης που ήταν αντίθετες με την προσχεδιαζόμενη ανάπτυξη. Οι πρόχειροι και αδιαφανείς   σχεδιασμοί της κυβέρνησης προκάλεσαν μαζικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις  από  σχεδόν την ολότητα των πολιτών της Λάρνακας φοβούμενοι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία τους  . Η πρόσφατη έκθεση της Επιτρόπου Διοίκησης επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των πολιτών αλλά και του ΑΚΕΛ που διατύπωναν τα τελευταία χρόνια.

Εν όψει και των  πρόσφατων αρνητικών εξελίξεων το ΑΚΕΛ  καλεί την κυβέρνηση να συζητήσει μαζί με τις αρχές και τους φορείς  της Πόλης και Επαρχίας το νέο στρατηγικό σχεδιασμό για τη Μαρίνα και για το  Λιμάνι. Οι νέοι σχεδιασμοί δεν θα πρέπει να γίνουν πίσω από  κλειστές πόρτες μακράν της βούλησης και της ουσιαστικής συμμετοχής  των κατοίκων της Λάρνακας που εκφράζεται μέσω των φορέων της.

 

9/7/2015

PREV

Ομιλία Κώστα Κώστα, βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις για τη δημιουργία καζίνο

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο 28ο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ