Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Γιατί Άριστο Βασιλειάδη; του Χάρη Κυριακίδη

Γιατί Άριστο Βασιλειάδη; του Χάρη Κυριακίδη

u03A7u0391u03A1u0397u03A3 u039Au03A5u03A1u0399u0391u039Au0399u0394u0397u03A3Η αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Πάφου την Κυριακής 11 του Γενάρη είναι άκρως σημαντική για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Μέσα στις γνωστές συνθήκες οικονομικής κρίσης, σκανδάλων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, σε διάστημα δύο χρόνων, θα πρέπει να παραχθεί έργο πενταετίας.

Σπαταλήθηκε πολύ φαιά ουσία, για το ποιο και τι Δήμαρχο, χρειάζεται η Πάφος τη δεδομένη στιγμή. Όλη αυτή η συζήτηση ελπίζω να έπεισε το κόσμο ότι χρειάζεται να παμε στις κάλπες και να ψηφίζουμε. Επιλογές υπάρχουν. Ας κάνει ο καθένας ελεύθερα την επιλογή του. Η αποχή δεν θα βοηθήσει τη πόλη και τον καθένα μας.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν πολλοί. Θα πω τη δική μου άποψη για μερικά ζητήματα:

  1. Κομματικός ή ανεξάρτητος;

Το ερώτημα δεν καλύπτει όλες τις ιδιότητες που χρειάζεται ο νέος Δήμαρχος. Υπάρχουν κομματικοί, υπάρχουν ανεξάρτητοι, υπάρχουν υποψήφιοι που υποστηρίζονται από κόμματα και οργανωμένα σύνολα. Αυτά από μόνα τους, δεν αποτελούν κριτήρια για τον ποιόν του υποψήφιου που θα επιλέξει ο καθένας μας.

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να παρουσιαστούν όλοι όπως ακριβώς είναι. Κάτι τέτοιο δεν συνέβηκε. Ενώ ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αρχικά καλούσε σε κοινό υποψήφιο όλων, κατέληξε στην κομματική υποψηφιότητα του κ. Φαίδωνα Φαίδωνος. Ο τελευταίος μάλιστα αμέσως “απέβαλε” ή “απέκρυψε” την κομματική του ταυτότητα – μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, πρώην Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ και νυν Δημοτικός του Σύμβουλος.

  1. Κτύπημα στη διαφθορά – τελεία.

Όλοι ζητούμε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των σκανδάλων. Απονομή της δικαιοσύνης. Οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Να επιστραφούν τα κλεμμένα εκεί όπου ανήκουν.

Βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δικαστική διαδικασία, και πολλές πειθαρχικές έρευνες, στο Δήμο και στο ΣΑΠΑ, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν να κάνουν πολλά. Κυρίως να κάνουν μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΦΟ. Να αποκλείσουν χρηματισμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αξιοποιώντας, από την αρχή μέχρι το τέλος των διαδικασιών, τον Γενικό Εκλεκτή και τον Εσωτερικό Εκλεκτή. Να επιβάλουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Ο νέος Δήμαρχος όμως δεν θα πρέπει να αναλωθεί στο κυνήγι μαγισσών. Δεν πρέπει να ψηφίσουμε Δήμαρχο για να τον μετατρέψουμε σε αστυνομικό και δικαστή.

  1. Πολλά έργα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα

Θα χάσουμε το αύριο αν αναλωθούμε στα επί μέρους. Το αύριο έχει να κάνει με την επιτυχία της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Αναφέρομαι στην εξασφάλιση των εικοσιπέντε εκατομμυρίων από τα διαρθρωτικά ταμεία και τους προϋπολογισμούς ανάπτυξης της Κυπριακής πολιτείας για την υλοποίησης των έργών που ήδη τροχοδρομήθηκαν.

Αναφέρομαι επίσης στην πανδημοτική εμπλοκή στην πολιτιστική διαδρομή και ανάταση που εμπερικλείει ο θεσμός.

Ο νέος Δήμαρχος πρέπει να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Πάφος 2017”. Να είναι έτοιμος για αγαστή συνεργασία και συντονισμό.

  1. Έχουν τρωθεί οι θεσμοί, έχει απαξιωθεί η πολιτική, και οι πολιτικοί. Δικαίως ή αδίκως δεν το συζητώ αυτή τη στιγμή. Εκείνο που θα ήθελα να πω, είναι ότι η γενίκευση, “όλοι το ίδιο” , δεν θα δώσει λύσεις, θα συσκοτίσει περισσότερο την κατάσταση.

Τα κόμματα οφείλουν να αναστρέψουν αυτή τη στρέβλωση. Τα κόμματα είναι και το Άλφα και το Ωμέγα της Δημοκρατίας. Η δημοκρατία δεν είναι το τέλειο σύστημα. Η κατάργηση της όμως θα μας ρίξει στο γκρεμό.

Το ΑΚΕΛ, πιστεύω και τα άλλα κόμματα, στοχεύουν να βελτιώσουν τα πράγματα. Αρχίζοντας και με την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου στην πόλη μας.

  1. Η επιλογή του κ. Άριστου Βασιλειάδη από οργανωμένα σύνολα και τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ ,ΕΔΕΚ, είναι επιλογή που θέλει να καταδείξει ότι ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, θα πρέπει να στηριχθεί από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί τα προβλήματα είναι βουνά, που πρέπει όλοι μαζί να ανεβούμε.

Είναι επιλογή συνεργασίας και όχι συνδιαλλαγής ή προσπάθειας κουκουλώματος των σκανδάλων. Δεν είναι πολιτικός. Έχει πολιτική άποψη. Δεν κατέχει κομματικό αξίωμα. Μπορεί να λειτουργήσει συναινετικά σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που το στελεχώνουν σύμβουλοι που ανήκουν σε κομματικές δημοτικές ομάδες και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Είναι έτοιμος να λειτουργήσει υποστηρικτικά για αποκατάσταση του θεσμού του Δημάρχου στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, της πάταξης της διαφθοράς, της υλοποίησης των έργων των εκδηλώσεων και των υποδομών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

  1. Θα ξοδευτούν εκατομμύρια για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε κερδίζοντας το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Εκείνο που έχει σημασία, εκείνο που η ευαισθησία των συνδημοτών μας αναδεικνύει ως πρωτεύων, είναι να μην σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ, αδικαιολόγητα.

Ο κ. Άριστος Βασιλειάδης τεχνοκράτης, οικονομολόγος, με αγάπη, με μεράκι και όραμα για τη πόλη του και τους συνδημότες του, αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή.

Χάρης Κυριακίδης

Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ

PREV

Ο Πρόεδρος να εγκαταλείψει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να πολιτευτεί με συνέπεια

NEXT

H κυβέρνηση Αναστασιάδη συνειδητά οδήγησε στο κλείσιμο των Κ.Α.