Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ασήκωτες πολιτικές ευθύνες για την αποσιώπηση και συγκάλυψη της τραπεζικής ληστείας

Ασήκωτες πολιτικές ευθύνες για την αποσιώπηση και συγκάλυψη της τραπεζικής ληστείας

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου από την εξαγορά της Ρωσικής Uniastrum ανήλθαν σε €700 εκατομμύρια. Σ΄ αυτές τις ζημιές θα πρέπει να προστεθούν τα 2 και πλέον δισεκατομμύρια ζημιές από την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων στο εξάμηνο που ήταν υπό κατάρρευση η ελληνική οικονομία καθώς και οι σημαντικές ζημιές από τα €6,5 δις MΕΔ που δόθηκαν στους 20 μεγαλύτερους οφειλέτες της Τράπεζας.

Τρία χρόνια μετά την οικονομική καταστροφή που έφερε η τραπεζική ληστεία, για όλα αυτά και πολλά άλλα κανένας, υπογραμμίζουμε κανένας απολύτως δεν κλήθηκε για ανάκριση έστω από τις διωκτικές αρχές.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα αναδεικνύουν τις σοβαρότατες ευθύνες της Αστυνομίας για την αδράνεια και την στασιμότητα που παρατηρείται στην αναζήτηση των ενόχων και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη όλων όσων ευθύνονται για την τραπεζική ληστεία και την οικονομική καταστροφή που αυτή επέφερε.

Αναδεικνύει ταυτόχρονα τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες του πολιτικού προϊσταμένου της Αστυνομίας και ολόκληρης της Κυβέρνησης Συναγερμού.

Ευθύνες οι οποίες αποτελούν συνέχεια και έρχονται να προστεθούν στις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες για την αποσιώπηση και συγκάλυψη της τραπεζικής ληστείας όταν αυτή εξελισσόταν και για την αφειδώλευτη πολιτική προστασία και στήριξη στους καλύτερους τραπεζίτες και τον καλύτερο κεντρικό τραπεζίτη στον κόσμο, όπως χαρακτηρίζονταν από την ηγεσία του Συναγερμού όσοι είχαν την ευθύνη διοίκησης και εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.

05/11/2015

PREV

Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων Ορεινής και Πιτσιλιάς που προκλήθηκαν από τον τερματισμό των δρομολογίων της ΟΣΕΛ

NEXT

Το ΑΚΕΛ στο πλευρό του ΚΚ Ουκρανίας