Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Από το συμπέθερο τώρα στο γαμπρό…

Από το συμπέθερο τώρα στο γαμπρό…

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ
Στέφανου Στεφάνου

Για τη διαπλοκή και τις αποφάσεις του Προέδρου

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωνε τον Γενικό Ελεγκτή ότι δεν θα ανεχτεί φαινόμενα διαπλοκής, το δικηγορικό του γραφείο επιβεβαίωνε την ενεργό συμμετοχή του στη διαδικασία προεπιλογής της Ryanair για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεπουλήσει.

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατακεραύνωνε την κα Γιωρκάτζη προειδοποιώντας ότι  δεν θα επιδείκνυε καμία ανοχή προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου της, ρυθμίζοντας με ημιτελή τρόπο το επίμαχο σημείο που αφορά στη σύγκρουση συμφερόντων.

Ημιτελή, διότι ρύθμισε το ασυμβίβαστο της Διοικητού πλην όμως απέφυγε επιμελώς να ρυθμίσει τη σύγκρουση συμφερόντων για δραστηριότητες συγγενικών προσώπων, όπως ρητά περιλάμβαναν οι όροι απασχόλησης των δυο τελευταίων προκατόχων της κας Γιωρκάτζη.

Αποκορύφωμα της πρωτοφανούς περιφρόνησης και απαξίωσης των κανόνων χρηστής διοίκησης από μέρους των κυβερνώντων, αποτελεί ο διορισμός του νέου προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, που όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα, παρουσιάζεται να είναι συνέταιρος του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από το συμπέθερο τώρα στο γαμπρό.

Αυτός που απαιτεί από άλλους να είναι άτεγκτοι στα θέματα διαπλοκής πρέπει να έχει τις ίδιες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ενέργειες και αποφάσεις του μένει συνεχώς εκτεθειμένος.

Επειδή έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, η προσπάθεια κλεισίματος του ζητήματος της κα Γιωρκάτζη από το Προεδρικό δεν συνεπάγεται κλείσιμο του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Όπως ανοικτό παραμένει το ζήτημα της διάσωσης ή του ξεπουλήματος των Κυπριακών Αερογραμμών.

 

28/11/2014

PREV

Tο ΑΚΕΛ θα προβεί και σε άλλες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να συμπεριληφθεί κονδύλι για στήριξη της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

NEXT

Οι θέσεις του κ. Άιντε πρέπει να προβληματίσουν