Home  |  Ενημέρωση   |  Εκδηλώσεις   |  Απονομή βραβείου Αθλητικής προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ

Απονομή βραβείου Αθλητικής προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ

ATHLITIKI PROSFORAΣτον Μιχάλη Νικολαϊδη
το Αθλητικό Βραβείο ΑΚΕΛ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ, ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΗΘΟΣ
Στον πρώην εκπαιδευτικό, επιθεωρητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή καλαθόσφαιρας Μιχάλη Νικολαϊδη, θα απονεμηθεί φέτος το “Βραβείο Αθλητικής προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ”. Το ΑΚΕΛ θα τιμήσει τον άνθρωπο της καλαθόσφαιρας Μιχάλη Νικολαϊδη για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα, τον κυπριακό αθλητισμό, την εκπαίδευση και το αθλητικό ιδεώδες.
Το Βραβείο, που θεσπίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έχει ως στόχο την βράβευση ατόμων και συνόλων για την προσφορά τους στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.
Ο Μιχάλης Νικολαΐδης συνέδεσε το όνομα του με την ιστορία της καλαθοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ Λεμεσού αφού υπήρξε ο ιδρυτής και δημιουργός της ομάδας που έμελλε να καθιερωθεί ως η «βασίλισσα» του κυπριακού μπάσκετ. Δούλευε πάντα με στόχο τη δημιουργία νεαρών ταλέντων, στα οποία εμφυσούσε πρώτα την αγάπη για τον αθλητισμό και το εύ αγωνίζεσθε και στη συνέχεια τα μυστικά του αθλήματος. Δουλεύοντας αργά και στέρεα, ο Νικολαΐδης έχτισε μια πανίσχυρη ομάδα που ξεκίνησε να κερδίζει τίτλους το 1974. Ακολούθησαν πολλές άλλες επιτυχίες με τίτλους και η καθιέρωση της ΑΕΛ ως μιας μεγάλης καλαθοσφαιρικής δύναμης. Εργάστηκε επίσης ως προπονητής της Εθνικής ομάδας ενώ επαγγελματικά έφτασε μέχρι την βαθμίδα του Επιθεωρητή Φυσικής Αγωγής.
Η εκδήλωση απονομής του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 8 του Δεκέμβρη 2014 και ώρα 7 μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό. Το Βραβείο θα απονείμει ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, που θα είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης .

PREV

Βραδιά αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο

NEXT

Αναβολή εκδήλωσης: «Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την Τουρκία και η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος»