Home  |  Βουλή   |  “Απαράδεκτη μεθόδευση και έκφραση ετσιθελισμού η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή του Δ.Σ της Επιτροπής Σιτηρών”

“Απαράδεκτη μεθόδευση και έκφραση ετσιθελισμού η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή του Δ.Σ της Επιτροπής Σιτηρών”

Δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Άντρου Καυκαλιά, για την Επιτροπή Σιτηρών

%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%82Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να μην επαναδιορίσει τα υφιστάμενα μέλη του Δ.Σ της Επιτροπής Σιτηρών συνιστά απαράδεκτη μεθόδευση και έκφραση ετσιθελισμού εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ξανά, ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών. Πρώτα την άφησε για τρία και πλέον χρόνια να καταγράφει ζημιές, χωρίς οποιαδήποτε αντίδραση και λήψη μέτρων για αναστροφή της ζημιογόνας πορείας της. Τώρα, και ενώ είχε ενώπιον της πρόταση από το Δ.Σ της Επιτροπής που θα την καθιστούσε βιώσιμη και θα την επανέφερε σε κερδοφόρα πορεία, προτίμησε αντί να συζητήσει αυτή την πρόταση, να αντικαταστήσει όλα τα μέλη του Δ.Σ. που είχαν αυτή τη θέση.

Η κυβέρνηση, αντί το δημόσιο συμφέρον, επιλέγει να κάνει πλάτες και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μερικών ιδιωτικών εταιρειών. Επαναλαμβάνουμε ότι το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών σημαίνει ενίσχυση του ολιγοπωλίου στην εμπορία σιτηρών και ζωοτροφών, γεγονός που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, με αυξήσεις στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι το γάλα, το κρέας και το ψωμί.

Το ΑΚΕΛ, μαζί με το αγροτικό κίνημα και ολόκληρη την κοινωνία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια εντός και εκτός Βουλής, ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης.

 23 Ιανουαρίου 2017

PREV

Δήλωση του Βουλευτή Γιώργου Τ. Γεωργίου, για τα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας Υγείας

NEXT

Το ΑΚΕΛ δεν χειραγωγεί αλλά αφουγκράζεται