Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Απαντητική επιστολή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) προς το ΑΚΕΛ

Απαντητική επιστολή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) προς το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ έλαβε επιστολή από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) Τουρκίας, ημερομηνίας 12 Ιουνίου. Η επιστολή απαντά στη συγχαρητήρια επιστολή που ΑΚΕΛ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία και η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη βδομάδα. Η παρούσα επιστολή υπογράφεται από τους συμπροέδρους του Κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουξεκντά. Το περιεχόμενο ακολουθεί πιο κάτω:

«Όπως γνωρίζετε, διεξήχθησαν γενικές εκλογές στη Τουρκία στις 7 Ιουνίου. Το Κόμμα μας, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΔΚΛ-HDP), πέτυχε μία νίκη ξεπερνώντας κατά πολύ το αντί-δημοκρατικό εκλογικό όριο εξασφαλίζοντας το ποσοστό του 13.1%. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών θα αντιπροσωπεύεται από 80 Βουλευτές στο νέο Κοινοβούλιο.

Αυτές οι βουλευτικές εκλογές ήταν πολύ σημαντικές για όλους τους λαούς στη Τουρκία εξαιτίας του κινδύνου του αυταρχισμού που καταργεί ελευθερίες, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Με τη νίκη του ΔΚΛ μπορέσαμε να εμποδίσουμε τέτοιο κίνδυνο και τώρα οι ελπίδες για μια πιο δημοκρατική και ελεύθερη Τουρκία είναι πιο μεγάλες.

Εμείς θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη και αλληλεγγύη σας προς τη μεγάλη μας πορεία που προχωρά και στοχεύει σε μια πλήρως δημοκρατική, ισότιμη και πλουραλιστική Τουρκία. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν λαμβάνουμε την υποστήριξη σας και πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν όλοι οι καταπιεσμένοι και δημοκρατικοί άνθρωποι συσπειρώνονται σε ολόκληρο το κόσμο».

 

15/06/2015

 

PREV

Τυχόν εγκατάλειψη της διζωνικής θα οδηγούσε σε οριστική διχοτόμηση

NEXT

Συγχαρητήρια επιστολή Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ προς Ταλάτ