Home  |  Βουλή   |  «Ανατολίτικο παζάρι για τις εξετάσεις τετραμήνων»

«Ανατολίτικο παζάρι για τις εξετάσεις τετραμήνων»

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Κοιν. Επιτροπής Παιδείας

Ότι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε σε ένα χρόνο, επιχειρήθηκε να γίνει σε μια συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας. Μοιραία φτάσαμε σε μια διαδικασία και σε ένα σημείο που θυμίζει ανατολίτικο παζάρι, απλά και μόνο για να κλείσουμε ένα deal και να πουλήσουμε την συμφωνία επικοινωνιακά. Και ασφαλώς γι’ αυτό δεν ευθύνεται η πρόταση του ΔΗ.ΚΟ.

Ευθύνεται το Υπουργείο Παιδείας που για ένα χρόνο, ενώ αναγνώριζε την ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις στους Κανονισμούς που αφορούν στις εξετάσεις των τετραμήνων, δεν έκανε τίποτα. Αντίθετα, παρέμεινε αγκυλωμένο στη θέση της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων, χωρίς ουσιαστικά να συζητά με κανένα.

Η πρόταση του ΔΗ.ΚΟ, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν θα υποστηριχτεί από το ΑΚΕΛ, γιατί η συμπερίληψη σε αυτήν των κεντρικών διαγωνισμάτων τύπου παγκύπριων εξετάσεων, θα ενισχύσει τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε βάρος της διαδικασίας της μάθησης, του πολύτιμου και ωφέλιμου χρόνου των μαθητών.

Η πρόταση του ΑΚΕΛ για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων θα βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

10.07.2019

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Τουρισμού

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού για την αδειοδότηση σταδίων και την κάρτα φιλάθλου