Home  |  Ενημέρωση   |  Αναμένονται απαντήσεις από Κενεβέζο για την εξαφάνιση του φακέλου

Αναμένονται απαντήσεις από Κενεβέζο για την εξαφάνιση του φακέλου

Δήλωση βουλευτού του ΑΚΕΛ  κ.Ειρήνης Χαραλαμπίδου για  Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης».
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιανουαριος 28, 2014
Η Γενική Ελέγκτρια, σήμερα  στη διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ενημέρωσε, ότι χθες λειτουργός της υπηρεσίας της επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπου ζήτησε διαβεβαίωση, ότι όλα τα έγγραφα, που αφορούν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης» είχαν παραδοθεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
Μάλιστα η ίδια τόνισε, πως ο λειτουργός της, υπενθύμισε, πως τυχόν απόκρυψη στοιχείων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και άλλων, αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τη Νομοθεσία. Ο υπουργός διαβεβαίωσε, ότι της είχαν παραδοθεί «τα πάντα».
Αντιλαμβάνεστε την έκπληξη όλων μας, όταν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε πολύ βολικά, ότι χάθηκε ο φάκελος. Αυτό συνέβη, μετά που η Γενική Ελέγκτρια δήλωσε στην Επιτροπή, ότι δεν της είχαν δοθεί όλα τα έγγραφα και αυτό προέκυψε εξετάζοντας τα έγγραφα, που καταθέσαμε εμείς, ως εισηγητές του θέματος.
Ο Υπουργός, θα πρέπει να απαντήσει πώς χθες έδινε διαβεβαιώσεις στο λειτουργό  της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι είχαν δοθεί όλα τα έγγραφα, χωρίς να ελέγξει τον φάκελο που περιείχε όλο το ιστορικό για τη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης». Εκτός, αν ο φάκελος εξαφανίστηκε τις τελευταίες δώδεκα ώρες.
Επίσης, θα πρέπει να απαντήσει σε ποιόν λειτουργό του υπουργείου ήταν χρεωμένος ο εν λόγω φάκελος, για να μην διασύρονται όλοι οι λειτουργοί του Υπουργείου  Παιδείας και Πολιτισμού.

PREV

Αποκορύφωμα κακοδιαχείρισης η απόκρυψη στοιχείων για τον "Αριστοτέλη"

NEXT

Mονόπλευρη η παρουσίαση του Γρίβα από το ΡΙΚ