Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανακοίνωση για το θέμα των εμβολίων

Ανακοίνωση για το θέμα των εμβολίων

Η ΕΕ απέτυχε παταγωδώς στο μείζον ζήτημα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς. Αυτό το φιάσκο έχει σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία αφού χάνονται ζωές ένεκα αυτών των καθυστερήσεων. Οι συνέπειες έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στις ζωές των πολιτών που υφίστανται επί μήνες τώρα τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και συνολικά στις κοινωνίες και τις οικονομίες των κρατών-μελών. Οι αιτίες για αυτή την κατάσταση είναι προφανείς.

Πρώτον, τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών τέθηκαν για άλλη μια φορά πάνω από την υγεία των πολιτών. Οι πατέντες, τα εμπορικά απόρρητα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα εμποδίζουν την αύξηση της παραγωγής των εμβολίων, παρόλο που πακτωλοί δημοσίου χρήματος δόθηκαν για την έρευνα και την ανάπτυξη των εμβολίων.

Δεύτερο, η Κομισιόν επέδειξε μια ασύγγνωστη ανικανότητα και προχειρότητα στη διαχείριση της κατάστασης.

Τρίτο, επικράτησαν αγκυλώσεις και προκαταλήψεις απέναντι στα εμβόλια που παρήχθησαν από άλλα κράτη.

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει απαθής μπροστά στο φιάσκο της ΕΕ το οποίο θα αφήσει απροστάτευτους τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και συνολικά τους πολίτες της χώρας μας. Η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει άμεσα εναλλακτικές λύσεις για να διασφαλίσει τους εμβολιασμούς στη χώρα μας.

11/02/2021

PREV

Επιστολή κ. Σασσόλι στον Γενικό Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού σε απάντηση της πρότασης που του αποστάληκε για το πώς μπορούν να επαναρχίσουν συνομιλίες

NEXT

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στον Κώστα Βήχα