Home  |  uncat   |  Ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών Κύπρου

Ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών Κύπρου

Χθες, ο Γενικός Γραμματέας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και πολύ παραγωγική συνάντηση με το Σύνδεσμο Αξιωματικών του Κυπριακού Στρατού. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς και τις ανησυχίες τους, για την Άμυνα της χώρας μας.

Ο Γενικός Γραμματέας, ανέφερε την σπουδαιότητα και το ρόλο της Εθνικής Φρουράς, στις παρούσες συνθήκες και τόνισε ότι, όσο η κατοχή συνεχίζεται, επιβάλλεται να παραμείνει ως αξιόμαχη δύναμη αποτροπής, της όποιας ξένης επιβουλής.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ωραρίου στην Εθνική Φρουρά επισημαίνοντας ότι, δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες εργασίας. Τόνισε ότι το θέμα θα πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, όπως ισχύει για όλους τους υπαλλήλους και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο Γενικός Γραμματέας, επεσήμανε την ανάγκη θεσμοθέτησης μόνιμης Δομής της ΕΦ με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες της. Τόνισε την ανάγκη θέσπισης αξιοκρατικού συστήματος προαγωγών όπου, δεν θα αδικούνται τα στελέχη και όλοι θα έχουν στη βάση της προσφοράς και της αξίας τους, προοπτική στην ανέλιξη. Συμφώνησε με το Σύνδεσμο ότι, ο Χρόνος Διοικήσεως των στελεχών επιβάλλεται να συμπληρώνεται στις Μονάδες και όχι στα Γραφεία.

Τονίσθηκε ότι, οι δίκαιες μεταθέσεις των στελεχών πρέπει να κατοχυρωθούν μέσα από ένα υγιές σύστημα μεταθέσεων, με σωστό πρόγραμμα μοριοδότησης που θα εμποδίζει την ευνοιοκρατία.

Ο Γενικός Γραμματέας, συμφώνησε με την θέση του Συνδέσμου ότι, έφτασε η ώρα ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και με τις κατάλληλες διευθετήσεις να προέρχεται από την τάξη των Ελληνοκυπρίων Αξιωματικών οι οποίοι είναι ικανότατοι και σε θέση να του ηγηθούν.

Τονίσθηκε ότι, ενώ τα στελέχη, έχασαν όλα τα επιδόματα δύσκολων συνθηκών εργασίας, με άστοχες ενέργειες της κυβέρνησης πλήττονται καίρια και τα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα. Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, θα μελετήσει πως θα στηριχθούν και πως θα διορθωθεί η αδικία σε βάρος τους.

Ενημερώθηκε ο Σύνδεσμος ότι, ετοιμάζεται μελέτη που αφορά το μέλλον τους στο ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού με αποστρατικοποίηση και τους κάλεσε να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις. Τους διαβεβαίωσε ότι, το ΑΚΕΛ θα πρωτοστατήσει ώστε, είτε να αξιοποιηθούν κατάλληλα, είτε να μην αδικηθούν.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους προς τον τόπο μας. Τόνισε ότι, η Εθνική Φρουρά και τα στελέχη της περιβάλλονται με εμπιστοσύνη από τον Λαό και ότι, το ΑΚΕΛ θα σταθεί ενεργά δίπλα στα στελέχη για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

16/02/2021

PREV

«Παρουσίαση του έργου της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό»

NEXT

Για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της πολιτικής