Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Αναγκαία η αποπαγοποίηση θέσεων

Αναγκαία η αποπαγοποίηση θέσεων

Δηλώσεις Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιάννου Λαμάρη

Αποπαγοποίηση θέσεων δημόσιου και Ευρύτερου δημόσιου τομέα
Σχετικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις αποπαγοποιήσεις θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως ΑΚΕΛ από την αρχή διαφωνήσαμε και τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα ότι οι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις, όχι μόνο δεν βοηθούν στη λύση των προβλημάτων, αντίθετα αναδεικνύουν και νέα προβλήματα.
Όλοι γνώριζαν από την αρχή ότι το κράτος, δεν μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς Επάρχους και διευθυντές, χωρίς ανώτερες θέσεις σε τομείς της ασφάλειας, όπως είναι τα αεροδρόμια και η αστυνομία, αλλά και σε ευαίσθητες υπηρεσίες όπως είναι τα νοσοκομεία και τα σχολεία.
Η κυβέρνηση τώρα ζητά την αποπαγοποίηση των 785 θέσεων από σύνολο πέραν των 4.700 θέσεων. Θεωρούμε αναγκαία την αποπαγοποίηση, η οποία γίνεται μάλιστα μετά που η Βουλή ψήφισε νόμο για πλήρωση των θέσεων χωρίς ωφελήματα, άρα χωρίς κόστος για το φορολογούμενο πολίτη. Την ίδια όμως στιγμή, θεωρούμε σημαντικό να ξεκαθαρίσει η αναγκαιότητα όλων αυτών των θέσεων που προτείνονται, νοουμένου ότι δεν μιλάμε για διευθυντικές μόνο θέσεις, αλλά και για άλλες αναγκαίες θέσεις.

Ανάγκη επανεξέτασης της κατάργησης απαλλαγής της σύνταξης χηρείας από το φόρο εισοδήματος
Μετά από την εφαρμογή του μέτρου της κατάργησης της απαλλαγής της σύνταξης χηρείας από το φόρο εισοδήματος, φαίνεται ότι προέκυψαν σοβαρά προβλήματα με μια ομάδα ενδιαφερομένων, ιδιαίτερα με νεαρά άτομα και οικογένειες, οι οποίες πέραν της απώλειας του ενός εκ των δυο ατόμων της οικογένειας τους, βρέθηκαν να φορολογούνται σήμερα με τα ίδια κριτήρια ο ένας, με τα οποία φορολογούνταν προηγουμένως δυο άτομα.
Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα να παρθεί άμεσα κάποια απόφαση για δίκαιη λύση του προβλήματος. Είναι για αυτό το λόγο που και εμείς εγγράψαμε το θέμα για συζήτηση στη Βουλή.

30/06/2014

PREV

Να μείνει μακριά από εξωθεσμικές παρεμβάσεις η άντληση κεφαλαίων της Τράπεζας Κύπρου

NEXT

Bαθιά θλίψη και οδύνη για τον πρόωρο θάνατο του Ρολάνδου Κατσιαούνη