Home  |  Βουλή   |  Αναγκαία η ανέγερση νέου σχολείου στο κέντρο της Πάφου

Αναγκαία η ανέγερση νέου σχολείου στο κέντρο της Πάφου

Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Ως ΑΚΕΛ επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου, συνεπώς δεν γίνονται αποδεκτές οι εισηγήσεις που προτείνονται από το Υπουργείο Παιδείας και σχετίζονται είτε με το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου, είτε με το κλείσιμο του Ζ’ Δημοτικού και τη μετατροπή του σε Γυμνάσιο.

Στη δική μας αντίληψη είναι ανεδαφικό να προκρίνουμε το κλείσιμο ενός σχολείου για να ανεγείρουμε ή να μεταστεγάσουμε κάποιο άλλο.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την θέση του ότι είναι αναγκαία η ανέγερση νέου σχολείου στο κέντρο της Πάφου ενώ προκρίνει την πρόταση που προνοεί την ανέγερση νέου σχολείου για στέγαση του Νικολαΐδειου Γυμνασίου στην περιοχή που γειτνιάζει με το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης. Στα πλαίσια αυτά, μπορεί επίσης, να εξεταστεί η ανέγερση του σχολείου σε άλλους διαθέσιμους και κατάλληλους χώρους.

Η λύση αυτή, παρά το σχετικά ψηλότερο κόστος σε σχέση με τις υπόλοιπες που προτάθηκαν, αποτελεί την πλέον ασφαλέστερη με μακροχρόνια οφέλη για το σύνολο των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην πόλη μας, ενώ δεν οδηγεί σε κλείσιμο κανένα σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να μελετήσει όλες τις πιθανές λύσεις και λάβει την απόφαση του αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη.

27/06/2018

PREV

Παρέμβαση Γ. Λουκαΐδη στην ΚΣΣΕ για την ανάγκη προστασίας των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

NEXT

Όχι άλλους πειραματισμούς στην εκπαίδευση