Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ακόμη ένας κρίκος στις αναξιοκρατικές μεταθέσεις που επιβάλλει στο Αστυνομικό Σώμα ο κ. Ιωνάς Νικολάου

Ακόμη ένας κρίκος στις αναξιοκρατικές μεταθέσεις που επιβάλλει στο Αστυνομικό Σώμα ο κ. Ιωνάς Νικολάου

Δήλωση μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη

Αναξιοκρατικές μεταθέσεις στην Αστυνομία

 Οι σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Χαραυγή» για τις ωμές παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ιωνά Νικολάου, στις μεταθέσεις στην Αστυνομία, αποδεικνύουν τα όσα το ΑΚΕΛ καταγγέλλει για όργιο αναξιοκρατικών μεταθέσεων στο Αστυνομικό σώμα, αποδεικνύουν την προσπάθεια των κυβερνώντων για πλήρη κομματικοποίηση και κομματικό έλεγχο της αστυνομίας.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» αποκαλύπτει σημείωμα του τέως Αρχηγού Αστυνομίας στο οποίο διαμαρτύρεται για τις συνεχείς παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στις μεταθέσεις αστυνομικών, οι οποίες αποτελούν αρμοδιότητα του Αρχηγού.

Οι πρόσφατες 95 μαζικές μεταθέσεις αποτελούν ακόμη ένα κρίκο στις αναξιοκρατικές, κομματικές μεταθέσεις που επιβάλλει στο Αστυνομικό σώμα ο κ. Ιωνάς Νικολάου.

Αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Σε μια περίοδο που η κυπριακή κοινωνία έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία θεσμών όπως η Αστυνομία, σε μια περίοδο που το Αστυνομικό σώμα πρέπει να νιώθει στο σύνολό του ενότητα και στήριξη,  οι συμπεριφορές όπως αυτές του Υπουργού Δικαιοσύνης αποτελούν πλήγμα τόσο προς τους θεσμούς όσο και ιδιαίτερα προς την Αστυνομία.

Διερωτόμαστε πραγματικά πότε ο κ. Ιωνάς Νικολάου θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

14/12/2014

PREV

Δεν μπορούμε να είμαστε απλά θεατές και σχολιαστές στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκίας

NEXT

Συμπαράσταση στους πληγέντες της Λάρνακας