Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  H αδικία εις βάρος των στρατιωτών ππρέπει άμεσα να σταματήσει

H αδικία εις βάρος των στρατιωτών ππρέπει άμεσα να σταματήσει

Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Κώστα Κώστα

Παρατυπίες που παρατηρούνται στις διευκολύνσεις αθλητών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά

 ef

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας, στην οποία συζητήθηκαν για δεύτερη φορά οι καταγγελίες που δημοσίευσε η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ αναφορικά με παράτυπη συμπερίληψη στρατιωτών στους καταλόγους επίλεκτων και διεθνών αθλητών για να λαμβάνουν υπηρεσιακά σημειώματα εξόδου, διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τα κενά που υπάρχουν στην όλη διαδικασία ετοιμασίας και έγκρισης των καταλογών.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δυο έρευνες που διεξήγαγε ο ΚΟΑ, καταδεικνύουν την παρατυπία αφού οι δυο στρατιώτες κακώς είχαν συμπεριληφθεί στους καταλόγους των αθλητών και σωστά έχουν αφαιρεθεί. Ακουστήκαν επίσης πολλά αναφορικά με στρατιώτες που δεν έχουν σχέση καθόλου με τον αθλητισμό και βαφτίζονται «αθλητές»  χωρίς καν να κατέχουν δελτίο υγείας, για στρατιώτες που ενώ έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο αθλητών και παίρνουν υπηρεσιακά, είναι βοηθητικοί και άρα ανίκανοι για άσκηση.

Ως ΑΚΕΛ δηλώνουμε ότι η αδικία εις βάρος των στρατιωτών που δεν δικαιούνται υπηρεσιακά εξόδου αλλά και εις βάρος των πραγματικών αθλητών που έχουν ανάγκη τις προπονήσεις αλλά δεν έχουν θέση στους καταλόγους, η καταχρηστική και ευνοιοκρατική συμπερίληψη στους καταλόγους αθλητών, στρατιωτών που ούτε καν αθλητές δεν είναι, πρέπει άμεσα να σταματήσει. Θα πρέπει επίσης χωρίς να στοχοποιούμε Ομοσπονδίες, πρόσωπα και θεσμούς, να συνεχίσουμε τη συζήτηση του θέματος στην Επ. Άμυνας, εξετάζοντας και άλλες καταγγελίες που πιθανώς να προκύψουν με απώτερο σκοπό να βοηθήσουμε στο να λυθεί το πρόβλημα αλλά και να τεθούν εκείνες οι βάσεις έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα στο μέλλον.

Ως ΑΚΕΛ ζητούμε:

  • Επανεξέταση και επικαιροποίηση όλων των καταλόγων αθλητών.
  • Επίσπευση των διαδικασιών επικαιροποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΚΟΑ, ΓΕΕΦ και Υπ. Άμυνας, έτσι ώστε να εκλείψουν οι αδυναμίες, να κλείσουν τα κενά και να μπουν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες που απαιτούνται για πάταξη της παρατυπίας.
  • Πιστή εφαρμογή των κριτηρίων που πρόσφατα έχει εγκρίνει ο ΚΟΑ για όλα τα ομαδικά αθλήματα, για να γίνεται αντικειμενική και σωστή επιλογή των αθλητών.
  • Απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι πιθανώς να έχουν παρανομήσει.

10/10/2014

PREV

Να επαναφέρουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής

NEXT

Έκκληση Αλληλεγγύης προς Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα