Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Με διατάγματα και φιρμάνια οι ιδιωτικοποιήσεις

Με διατάγματα και φιρμάνια οι ιδιωτικοποιήσεις

Δήλωση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου

Παρά την καθολική αντίθεση του κυπριακού λαού, και παρά τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, η Κυβέρνηση  προχωρεί ταχύτατα προς την υλοποίηση της απόφασης που πήρε μαζί με την Τρόϊκα για ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, μονομερώς και ετσιθελικά και χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός και πολιτικός διάλογος προχωρεί στην υιοθέτηση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου που προνοεί ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα.

Με βάση πρόνοιες του νομοσχεδίου η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα επιχειρήσει να παρακάμψει παντελώς τη Βουλή των Αντιπροσώπων επιβάλλοντας ουσιαστικά το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με διατάγματα και φιρμάνια.

Ως ΑΚΕΛ διαφωνούμε έντονα με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τον εθνικό πλούτο της χώρας μας. Θα σταθούμε δίπλα από τους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς Οργανισμούς των οποίων το χαρακτήρα θα υπερασπιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο θα καταψηφίσουμε το σχετικό νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από την Κυβέρνηση.

PREV

Ο Πρόεδρος δεν απέφυγε τις υπερβολές

NEXT

H ζημιογόνα δημαγωγία πρέπει να τερματιστεί