Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, σημαίνει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, σημαίνει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Παραίτηση Υπουργού Δικαιοσύνης- Καταγγελίες τέως Αρχηγού Αστυνομίας

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης φέρει σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την αδυναμία της Αστυνομίας να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης στο ΤΕΠΑΚ. Οι ευθύνες ξεκινούν από το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί έγκαιρα, μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Αφορούν όμως, και τη γενικότερη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση του ΕΛΑΜ, αφού μέχρι πρόσφατα δεν αναγνώριζε την ύπαρξη καμιάς ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κύπρο, ούτε φυσικά τους κινδύνους από τη δράση της. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι σοβαρές ευθύνες του Υπουργού Δικαιοσύνης στα όσα τραγικά συνέβηκαν πρόσφατα στις κεντρικές φυλακές και όχι μόνο.

Αντικειμενικά, ευθύνες για ολιγωρία φέρει και ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τη φασιστική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ. Η πρωταρχική ευθύνη όμως, αφορά τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου το Υπουργείο επίσης γνώριζε. Κατά συνέπεια αποτελεί σχήμα οξύμωρο να μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, με την κυβέρνηση και τον υπουργό να μην αισθάνονται καθόλου την ανάγκη να αναλάβουν έμπρακτα τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες. Έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, για το ΑΚΕΛ σημαίνει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης

image

. Οτιδήποτε άλλο θα επιβεβαιώνει ότι η επίθεση στο ΤΕΠΑΚ, αποτέλεσε απλώς το πρόσχημα για να διοριστεί ημέτερος ως Αρχηγός της Αστυνομίας, για τον οποίο μάλιστα εδώ και καιρό γινόταν λόγος ότι ήταν ο εκλεκτός του Συναγερμού για να αναλάβει αυτό το πόστο.

Περαιτέρω, θεωρούμε τις καταγγελίες του παυθέντος Αρχηγού της Αστυνομίας κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης ως πολύ σοβαρές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει αφενός να παρέμβει για την έμπρακτη ανάληψη των πολιτικών ευθυνών και αφετέρου για να υπάρξει ανεξάρτητη διερεύνηση αυτών των πολύ σοβαρών καταγγελιών, που τραυματίζουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών στους ήδη καταρρακωμένους θεσμούς του κράτους.

28/3/2014

PREV

Ευθύνες και στον Υπουργό Δικαιοσύνης

NEXT

Συλλογική δράση για το περιβάλλον