Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων – Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών

Συνάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων – Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων – Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών, με κύριο θέμα την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης και μέρους του προσωπικού που την ασκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η συντεχνία του Τμήματος Δασών εξέφρασε την έντονη αντίθεση της, τονίζοντας ότι ο διαχωρισμός της δασικής πυροπροστασίας από τη συνολική διαχείριση των δασών είναι πρακτικά αδύνατος και επικίνδυνος.

Ο Στ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι για το ΑΚΕΛ τέτοιου είδους σοβαρές και σημαντικές αποφάσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή με εκείνους που έχουν την επιχειρησιακή εμπειρία και σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης κρίσεων.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι λανθασμένη, επομένως η κυβέρνηση οφείλει να την αναιρέσει και να δούμε επί της ουσίας πώς οχυρώνουμε τον τόπο απέναντι στις φυσικές καταστροφές, που δυστυχώς βάσει όλων των επιστημονικών δεδομένων, θα αυξάνονται τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, συμπληρώνοντας ότι «είναι θέμα αντίληψης και προτεραιοτήτων, και για εμάς στο ΑΚΕΛ η προστασία της φύσης και των πολιτών αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα πρόληψης, ετοιμότητας και κατάσβεσης των πυρκαγιών, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων υποδομών και οι ανάγκες στελέχωσης του Τμήματος Δασών.

Το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει αυτεπάγγελτο θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, ώστε το ζήτημα να εξεταστεί συνολικά στη συζήτηση που προγραμματίζεται για τις 18 Νοεμβρίου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Βουλευτής Άντρος Καυκαλίας πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και η Χριστίνα Νικολάου, Επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος της ΚΕ ΑΚΕΛ.

13.11.2025

PREV

Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για τις μαζικές αγορές ακινήτων από ξένους υπηκόους ανταποκρίνονται στις ανησυχίες της κυπριακής κοινωνίας

NEXT

Η συμφωνία για την ΑΤΑ είναι σταθμός, δεν είναι το τέλος του δρόμου