Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επίσκεψη ΑΚΕΛ σε εργοτάξιο στη Λευκωσία στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Επίσκεψη ΑΚΕΛ σε εργοτάξιο στη Λευκωσία στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που εγκαινίασε χθες το ΑΚΕΛ για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με επίκεντρο αυτούς στον ιδιωτικό τομέα, αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Γιώργο Λουκαΐδη, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του Landmark Nicosia.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου η αντιπροσωπεία να ενημερωθεί για τις προκλήσεις και τα δεδομένα που βιώνουν οι εργαζόμενοι της οικοδομικής βιομηχανίας, καθώς και για να παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες της εκστρατείας του ΑΚΕΛ.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης, παρά τους υψηλούς δείκτες οικονομικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η κυβέρνηση, ένας στους τέσσερις εργαζόμενους αμείβεται με λιγότερα από 1500 ευρώ και μεγάλος αριθμός εξ αυτών, στερείται βασικά δικαιώματα. Ακόμη, μεταξύ άλλων, αναφορά έγινε στην ανάγκη επέκτασης της ΑΤΑ για το σύνολο των εργαζομένων και απόδοσης της βάσει της φιλοσοφίας της, αλλά και στην υποχρέωση της κυβέρνησης  να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων και των εργαζόμενων που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

Τέλος, έγινε υπενθύμιση ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει σωρεία προτάσεων προς την κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας, του στεγαστικού και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα, με γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου τους.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι Άντρος Καυκαλιάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Χρίστος Χριστόφιας, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Λάζαρος Νικολάου, μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας ΑΚΕΛ Λευκωσίας και ο Αδάμος Καταλάνος, Οργανωτικός Γραμματέας της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ.

24.04.2025

PREV

Χρειάζεται σφαιρικός σχεδιασμός για το υδατικό

NEXT

Πρόγραμμα Πρωτομαγιάτικων Εκδηλώσεων 2025