Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανακοίνωση για τον διαχωρισμό εξουσιών Γενικού Εισαγγελέα

Ανακοίνωση για τον διαχωρισμό εξουσιών Γενικού Εισαγγελέα

Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια για τον διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα όταν κατατεθούν στη Βουλή και θα αξιολογήσει αν και πώς επιτυγχάνουν τον διακηρυγμένο σκοπό τους. Είναι βέβαια οξύμωρο το γεγονός ότι, η Γενική Εισαγγελία, ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης δηλαδή εκφράζει επιφυλάξεις για την συνταγματικότητα των νομοσχεδίων της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση ο διαχωρισμός των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα είναι μια πάγια θέση του ΑΚΕΛ και μια επιτακτική θεσμική αναγκαιότητα για την κυπριακή Πολιτεία. Αποτελεί επίσης σύσταση που έγινε επανειλημμένα προς την Κυπριακή Δημοκρατία από διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα που αξιολογούν το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει εδώ και χρόνια καταθέσει μια δέσμη προτάσεων για τους ανεξάρτητους θεσμούς προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης της αμεροληψίας τους.

03.07.2025

PREV

Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ | Ορίστηκαν ο Εκπρόσωπος Τύπου και ο Οικονομικός Υπεύθυνος του Κόμματος

NEXT

Τιμά την Κύπρο η επανεκλογή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην Αντιπροεδρία της ΚΣ ΟΑΣΕ