Home  |  Βουλή   |  Βουλευτές   |  Άριστος Δαμιανού   |  Η Αστυνομία προκαλεί, το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί παθητικά

Η Αστυνομία προκαλεί, το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί παθητικά

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, βουλευτή ΑΚΕΛ και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών μετά τη συνεδρία της Επιτροπής

Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που συνεχίσαμε σήμερα την συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών, οφείλω  να τοποθετηθώ, μετά από κάποια δημοσιεύματα που προέκυψαν μετά τη σημερινή συνεδρία, ότι η εικόνα δεν είναι ικανοποιητική. Όχι στο κομμάτι της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, όπου εκεί στατιστικά καταγράφεται μια βελτίωση στην ταχύτερη διεκπεραίωση αιτήσεων, επομένως και στις επιστροφές, αλλά σε ό,τι αφορά την ευθύνη εκείνων που είναι ταγμένοι να προστατεύουν τους πολίτες και την ασφάλεια τους.

Μας έχει προκαλέσει θυμό η σημερινή στάση της Αστυνομίας, μετά από αυτά τα απαράδεκτα, ντροπιαστικά, νεοφασιστικά, μισαλλόδοξα γεγονότα που είδαμε αρχικά στην Χλώρακα και μετά στη Λεμεσό. Η σημερινή στάση των εκπροσώπων της Αστυνομίας ήταν ότι «είχαμε και κάποιες αστοχίες». Δεν είναι αστοχίες, γι’ αυτό και η δική μας τοποθέτηση προς την αρμόδια Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι πως όφειλε ως η πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου να διασφάλιζε μετά τα γεγονότα της Χλώρακας, ότι όλα αυτά τα καταδικαστέα που έγιναν στη Λεμεσό δεν θα λάμβαναν χώρα. Αντί τούτου, είχαμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Λεμεσό και με λύπη καταγράφουμε μια παθητική στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Όσοι είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε, πρέπει να έχουμε την παρρησία, εκεί και όπου βρίσκουμε κακώς έχοντα, να τα καυτηριάζουμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν ήταν αστοχία τα γεγονότα που έγιναν στη Λεμεσό, αλλά ήταν μια παταγώδης αποτυχία να προστατεύσουμε τους πολίτες, την σωματική τους ακεραιότητα και τις περιουσίες, είτε αυτές ανήκαν σε Κύπριους πολίτες, είτε σε μετανάστες που για χρόνια διαμένουν φιλήσυχα στη Λεμεσό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα, σημειώνουμε την προσπάθεια εξορθολογισμού σε διαδικασίες στο πλαίσιο που εφαρμόζει το Υπουργείο Εσωτερικών και την ίδια ώρα καταγράφεται μια διαφοροποίηση από την προηγούμενη κυβέρνηση, σε ότι αφορά τον φράκτη συρματόπλεγμα που τοποθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και που πρέπει να αφαιρεθεί, αλλά και στην ρητορική που δεν είναι ούτε μισαλλόδοξη, ούτε μισάνθρωπη.

14.09.2023

PREV

Πολιτική και κοινωνική απομόνωση η απάντηση στο φασιστικό, ρατσιστικό ΕΛΑΜ

NEXT

Αναπάντητα ερωτήματα για τις σχολικές εφορείες