Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επικίνδυνα και ρατσιστικά τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης

Επικίνδυνα και ρατσιστικά τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης

Ανακοίνωση

Το προεδρικό διάταγμα των ΗΠΑ με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών και αναστέλλεται το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων για τέσσερις μήνες φανερώνει τις εξαιρετικά επικίνδυνες και ξενοφοβικές αντιλήψεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Το γεγονός μάλιστα ότι η αμερικανική κυβέρνηση στοχοποιεί τους πολίτες από Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη αλλά εξαιρεί τη Σαουδική Αραβία, από την οποία προέρχονταν οι περισσότεροι δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, φανερώνει ότι οι δικαιολογίες περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» αποτελούν κραυγαλέα υποκρισία. Τα μέτρα αυτά φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από όσα διακηρύττουν. Αποτελούν υπόθαλψη της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης και ξυπνούν τραυματικές για την ανθρωπότητα μνήμες, από τις πιο σκοτεινές εποχές της ιστορίας. Πρέπει, ωστόσο, να υπενθυμιστεί ότι το έδαφος για πολιτικές αυτής της φιλοσοφίας προλειάνθηκε με μέτρα «αντιτρομοκρατικής» καταστολής που λήφθηκαν από όλες τις αμερικανικές κυβερνήσεις αλλά και από την ΕΕ με την οικοδόμηση της «Ευρώπης-φρούριο».

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλά διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της χώρας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο αντιρατσιστικό κίνημα των ΗΠΑ.

30/01/2016

PREV

Μονοκομματισμός και την απόπειρα συναγερμοποίσης της κρατικής μηχανής

NEXT

Άντρος Κυπριανού: Καταστροφική η μη λύση του Κυπριακού