
Συνάντηση ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ
Το κρίσιμο ζήτημα του νέου συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών συζήτησε το ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ σε σημερινή συνάντηση.
Κοινή διαπίστωση ήταν οι σοβαρές αδυναμίες, ασάφειες και ελλείψεις της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως αυτή τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Δυστυχώς, το Υπουργείο παραμένει εμμονικά αμετακίνητο στην πρόταση του, αδυνατώντας να αντιληφθεί τους σοβαρούς κινδύνους που δρομολογούνται για τη δημόσια εκπαίδευση. Από την πρόταση του κινδυνεύουν να θυματοποιηθούν, όχι μόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία στα σχολεία που ενδεχομένως να μείνουν εκτός επαγγέλματος έπειτα από χρόνια, αλλά και σημαντικός αριθμός νέων εκπαιδευτικών που εξασφάλισαν καλό αποτέλεσμα στις εξετάσεις διορισίμων, όμως αυτό δεν θα είναι αρκετό για να τους εξασφαλίσει μόνιμο διορισμό.
Η τρομερή κωλυσιεργία που επέδειξε η Κυβέρνηση στην ετοιμασία και κατάθεση μιας δίκαιης και βιώσιμης πρότασης, προϊόν ενός ειλικρινούς και αποτελεσματικού διαλόγου, φαίνεται να οδηγεί σε ακόμη μία ρήξη στην Παιδεία του τόπου.
Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να προτάσσει το αίτημα για παράταση του διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων, με θετική διάθεση και πρόθεση να εξευρεθούν οι λύσεις που θα διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον των χιλιάδων εκπαιδευτικών και το επιθυμητό επίπεδο του εκπαιδευτικού συστήματός μας, αλλά, την ίδια ώρα, θα δίνει τη δυνατότητα σε νεότερους ανθρώπους να διεκδικούν θέση στην εκπαίδευση.
Συμφωνήθηκε με την ΟΕΛΜΕΚ να συνεχιστεί η μεταξύ μας επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ ήταν ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ενώ συμμετείχε και ο Επικεφαλής του Γραφείο Παιδείας, βουλευτής Χρίστος Χριστοφίδης.
05.11.2026