Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επίσκεψη ΑΚΕΛ στο συσκευαστήριο Νέα ΣΕΒΕΓΕΠ στον Αστρομερίτη

Επίσκεψη ΑΚΕΛ στο συσκευαστήριο Νέα ΣΕΒΕΓΕΠ στον Αστρομερίτη

 

 

Στο πλαίσιο περιοδείας του ΑΚΕΛ στη Δυτική Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Συσκευαστήριο Νέα ΣΕΒΕΓΕΠ στον Αστρομερίτη. Επικεφαλής της πολυμελούς αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

 

Με το πέρας της επίσκεψης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Έχουμε βρεθεί σήμερα στην περιοχή της Δυτικής Λευκωσίας, όπου περιοδεύουμε σε βιομηχανικές μονάδες και συσκευαστήρια, ενώ την ίδια ώρα έχουμε επαφή και με τους γεωργούς, γιατί η περιοχή της Δυτικής Λευκωσίας αποτελεί έναν από τους γεωργικούς πνεύμονες του τόπου μας. Τώρα βρισκόμαστε σε μια καταξιωμένη βιομηχανία εμφιάλωσης χυμών.

 

Μια βιομηχανία η οποία παράγει λιγότερο για την εσωτερική κατανάλωση και πολύ περισσότερο για το εξωτερικό εμπόριο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία του τόπου. Πρέπει να πω ότι γίνεται μια αξιοθαύμαστη δουλειά και, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, αξιοποιείται η κυπριακή παραγωγή, ενώ την ίδια ώρα δίνεται και η δυνατότητα, μέσα από συγκεκριμένες επεξεργασίες, να έχουμε ένα πολύ ισχυρό εξαγωγικό εμπόριο μέσω των εξαγωγών που πραγματοποιούνται.

 

Έχουμε συνομιλήσει με τη διεύθυνση της επιχείρησης και έχουμε διαπιστώσει, για ακόμη μία φορά, ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία χρειάζεται η παρέμβαση του κράτους, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις μας που εξάγουν στο εξωτερικό, ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικές και να ξεπερνούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν μέσα από τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Αυτή την ώρα, ένα ζήτημα που πιέζει και απασχολεί πάρα πολύ τις επιχειρήσεις και την κυπριακή παραγωγή είναι το κόστος της ενέργειας. Το κόστος της ενέργειας είναι πολύ ψηλό. Μια πολύ πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει δείξει ότι το κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως, χρειάζεται το κράτος και η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις επιχειρήσεις, να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο αστάθειας που προκαλούν οι εξελίξεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

 

Πρέπει να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και να διατηρήσουν τη δυναμική τους στις εξαγωγές και στην παραγωγή, έτσι ώστε, με αυτόν τον τρόπο, να ενισχύσουμε τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές, αλλά την ίδια ώρα και την οικονομία της Κύπρου, γιατί έχουμε ανάγκη από το εξαγωγικό εμπόριο και την παραγωγική βάση του τόπου μας. Αυτά, λοιπόν, πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα, με συγκεκριμένα προγράμματα και συγκεκριμένες αποφάσεις από την κυβέρνηση, για να βοηθήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά τιμούν την Κύπρο και δίνουν εργασία σε εκατοντάδες εργαζόμενους.

 

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται, γιατί το αξίζουν οι εργαζόμενοι, το αξίζει και η Κύπρος μας, η οικονομία μας και η κοινωνία μας.»

 

PREV

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στρώνουν το χαλί στο ΕΛΑΜ και τον φασισμό για να βρεθεί κι επίσημα στη διακυβέρνηση του τόπου

NEXT

Νίκη του ΑΚΕΛ, της κοινωνίας και του αγροτικού κόσμου η προστασία της γεωργικής γης από την άναρχη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ