Νίκη της κοινωνίας η υπερψήφιση της πρόταση του ΑΚΕΛ για εκποιήσεις – Συνεχίζουμε!
Νίκη της κοινωνίας είναι η σημερινή υπερψήφιση στη Βουλή της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για τις εκποιήσεις η οποία βάζει φρένο στη λεηλασία των περιουσιών από τράπεζες και funds. Η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, ο οποίος έμεινε μέχρι τέλους αμετακίνητος στο πλευρό των τραπεζών και των ταμείων. Απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εισακούσει την πλειοψηφία της Βουλής και προπαντός την κοινωνία και να υπογράψει τη νομοθεσία.
Η πρόταση του ΑΚΕΛ αποκαθιστά το δικαίωμα των δανειοληπτών να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και να αναστέλλουν την εκποίηση στην περίπτωση παράνομων χρεώσεων και καταχρηστικών ρητρών. Αυτή η πρόταση είναι μέρος της ολοκληρωμένης πρότασης του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση των ΜΕΔ, που περιλαμβάνει την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής για προστασία του δικαιώματος στη στέγη (με διεύρυνση του σχεδίου ενοίκιο έναντι δόσης), την αποτελεσματικότερη εποπτεία των τραπεζών και των ταμείων στη διαχείριση των ΜΕΔ και τη βελτίωση του πλαισίου αφερεγγυότητας ώστε περισσότεροι δανειολήπτες να σώσουν το σπίτι τους.
Η σημερινή νίκη είναι μια απόδειξη ότι οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα. Το ΑΚΕΛ συνεχίζει πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά. Για την κοινωνία