Το Ισραήλ διευρύνει και εντείνει την επιθετικότητά του
Η ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ προστίθεται στον κατάλογο της επιθετικότητας και της βαρβαρότητας του καθεστώτος Νετανιάχου. Παράλληλα με τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, το Ισραήλ διευρύνει και εντείνει την επιθετικότητά του, αφού μετά τον Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη και το Ιράν, τώρα και το Κατάρ δέχεται χτύπημα από την ισραηλινή πολεμική μηχανή.
Όπως προκύπτει και από την αντίδραση του ΟΗΕ και του Γενικού τού Γραμματέα, η συγκεκριμένη επίθεση επιβεβαιώνει ότι το ισραηλινό καθεστώς θέλει να εμποδίσει κάθε προοπτική εκεχειρίας και κατάπαυσης του πυρός, ότι ποτέ δεν είχε στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Στόχος του Ισραήλ και του Νετανιάχου είναι η επέκταση της κατοχής και του εποικισμού στα παλαιστινιακά εδάφη με όρους εθνοκάθαρσης, οργανωμένης λιμοκτονίας και γενοκτονίας, πάντα με την ανοχή ή και την ανοιχτή στήριξη της Δύσης.
Η συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα -η πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα- αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα. Η πρωτόγνωρη περιφρόνηση κάθε έννοιας ανθρωπιάς και δικαίου από το Ισραήλ ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο για ολόκληρη την γειτονιά μας και τον κόσμο. Το ΑΚΕΛ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, το ερχόμενο Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2025 στις 16:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.
10.9.20025