Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ καλεί στην αντιπολεμική κινητοποίηση, την Κυριακή, έξω από τις βάσεις

Το ΑΚΕΛ καλεί στην αντιπολεμική κινητοποίηση, την Κυριακή, έξω από τις βάσεις

Καθώς κτυπούν πιο δυνατά από ποτέ τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας, κανένας Κύπριος δεν μπορεί να μείνει απαθής. Η επιθετικότητα και η βαρβαρότητα του Ισραήλ αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και η επίθεση σε βάρος του Λιβάνου που διαπράττει με την ανοχή ή/και την στήριξη ΗΠΑ-ΕΕ-Βρετανίας, το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ είναι μέρος του σχεδίου του Νετανιάχου να οδηγήσει τα πράγματα σε ολική ανάφλεξη, την οποία θα πληρώσουν οι λαοί της περιοχής με αίμα, όλεθρο και προσφυγιά.

Η συγκέντρωση βρετανικών και αμερικανικών δυνάμεων στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου και στην ευρύτερη περιοχή πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την ασφάλεια της Κύπρου και του λαού μας. Το ΑΚΕΛ διαμηνύει ξανά προς την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να συναισθανθεί τους κινδύνους από την εμπλοκή των βάσεων στον πόλεμο και να δράσει άμεσα και αποφασιστικά προς την βρετανική κυβέρνηση. Καλούμε τον κυπριακό λαό να υψώσει τη φωνή του ενάντια σε κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και στις επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Το ΑΚΕΛ σε μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική κινητοποίηση που οργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης έξω από τις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. με προσυγκέντρωση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακρωτηρίου.

26.09.2024

PREV

Ο κυπριακός λαός ουδέποτε θα αποδεχτεί την οριστικοποίηση της διχοτόμησης

NEXT

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην χώρα που υποτίθεται ότι κυβερνά