Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Τρίμηνη εκστρατεία επαφών με όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εγκαινιάζει το ΑΚΕΛ

Τρίμηνη εκστρατεία επαφών με όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εγκαινιάζει το ΑΚΕΛ

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου
Τρίμηνη εκστρατεία επαφών με όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εγκαινιάζει το ΑΚΕΛ

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού που μας υποδέχθηκαν σήμερα εδώ, σε αυτό το ιστορικό κτήριο. Της συνάντησης αυτής προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διευθυντικό δυναμικό του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.

Σήμερα το ΑΚΕΛ ξεκινά μια τρίμηνη εκστρατεία επαφών και συζήτησης με όλα τα επίπεδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Των Επαρχιακών Οργανισμών, των Δήμων, της Ένωσης Δήμων, της Ένωσης Κοινοτήτων και των Συμπλεγμάτων Κοινοτήτων, ακόμα και με τη συνδικαλιστική πλευρά που ασχολείται με τα συνδικαλιστικά θέματα. Όλα αυτά συναποτελούν το μεγάλο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φιλοδοξούμε να επαναζωγραφίσουμε με την Μεταρρύθμιση.

Θέλουμε μέσα από τη ζωντανή επαφή με τους πρωταγωνιστές της υλοποίησης της Μεταρρύθμισης, να δούμε επί του εδάφους πλέον, πώς λειτουργεί η μεταρρύθμιση. Ένα είναι το τι κάνεις θεωρητικά και άλλο το τι γίνεται στην πράξη. Θέλουμε από κοντά να συζητήσουμε, και σίγουρα συζητήσαμε τόσο με τον ΕΟΑ Λεμεσού όσο και με τον Δήμο Λεμεσού τα πρώτα βήματα, τις πρώτες στιγμές της υλοποίησης, να δούμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγει η Μεταρρύθμιση, να δούμε και τα πρώτα προβλήματα που παρουσιάζονται και τις ανάγκες, έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση της Μεταρρύθμισης και όταν θα έχουμε πλέον και ένα ικανό δείγμα αξιολόγησης της Μεταρρύθμισης για ότι χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε να βοηθήσουμε η Μεταρρύθμιση να υλοποιηθεί πάντοτε προς όφελος του πολίτη που πρέπει να προσλάβει θετικά και γρήγορα αποτελέσματα από αυτή την Μεταρρύθμιση.

Αυτός είναι ο στόχος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η άμεση εξουσία την οποία νιώθει και από την οποία περιμένει ο πολίτης και εμείς πρέπει να του δώσουμε αυτή τη δυνατότητα.

Σε ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ, μέσα από τη Βουλή για ότι χρειάζεται θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους τους ΕΟΑ και όλους τους πρωταγωνιστές. Έτσι και αλλιώς ήταν σημαντικός ο ρόλος μας και η συνεισφορά μας για να περάσουμε στην εποχή της Μεταρρύθμισης έστω και αν δεν συμφωνούμε σε όλα της Μεταρρύθμισης. Όμως η μεγάλη εικόνα θεωρούμε ότι είναι θετική και πάνω σε αυτή την εικόνα θα πρέπει να πατήσουμε, να εργαστούμε για να πετύχει η Μεταρρύθμιση.

Στο τέλος της εκστρατείας μας θα έχουμε ένα συγκροτημένο έγγραφο με το οποίο θα απευθυνθούμε τόσο μέσω της Βουλής όσο και στην εκτελεστική εξουσία, την κυβέρνηση για να δούμε τι  κάνουμε πάρα πέρα. Θέλω να τονίσω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η κυβέρνηση, το κεντρικό κράτος να βοηθήσουν σημαντικά τους Δήμους, τους ΕΟΑ να ανταποκρίνονται έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά στα διάφορα προβλήματα τα οποία προκύπτουν γιατί είναι κρίσιμος ο ρόλος του κεντρικού κράτους και της κυβέρνησης για να πετύχει αυτή η προσπάθεια.

Αγαπητέ δήμαρχε, ξανά συγχαρητήρια για την εκλογή και καλή δύναμη για μια τιτάνια προσπάθεια που έχετε μπροστά σας για να κάνετε τη Λεμεσό πιο ανθρώπινη, πιο προσιτή στους δημότες και του επισκέπτες, αυτός άλλωστε ήταν και είναι ο στόχος της Δημαρχίας σας και πιστεύω ότι με τους συνεργάτες σας, τους Δημοτικούς Συμβούλους και μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, μπορείτε να πετύχετε.

18.09.2024

PREV

Ασήκωτες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Γενικής Εισαγγελίας

NEXT

Όχι στην περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή